Bombetrussel mot Norwegian-fly på Arlanda

Et Norwegian-fly på vei fra Stockholm til Nice har returnert til Arlanda-flyplassen etter at det ble ringt inn en bombetrussel.

EVAKUERING: Ti og ti passasjerer av gangen fikk forlate flyet. De ble kroppsvisitert av politiet før de gikk om bord i busser. Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN

NTB

Flyet står nå på flyplassen, og politi- og ambulansepersonell er på plass. Sveriges nasjonale innsatsstyrke er ifølge Aftonbladet også på stedet.

Først i 13-tiden begynte evakueringen av flyet, som sto parkert ved enden av en rullebane.

Ti og ti passasjerer slapp ut om gangen, og ble kroppsvisitert av politiet før de gikk om bord i busser.

Ifølge avisen mottok den svenske Sjö- och flygräddningscentralen trusselen klokken 10.39 torsdag, 30 minutter etter avgang. Trusselen skal angivelig ha blitt ringt inn fra Oslo.

169 om bord

– Vi kan bekrefte at det har blitt fremsatt en bombetrussel mot flyging DY4321 fra Arlanda til Nice. Av sikkerhetsmessige årsaker returnerte flyet til Arlanda, opplyser kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss i Norwegian til NTB.

Flyet, som er av typen Boeing 737, landet på Arlanda klokken 11.15 og står nå parkert ved enden av en av rullebanene på flyplassen.

Ifølge Næss var det 163 passasjerer og seks besetningsmedlemmer om bord.

Svømmelandslag

Blant passasjerene er også deler av det svenske landslaget i svømming, som var på vei til treningssamling og svømmestevne i Nice, ifølge Expressen.

– De har egentlig bedt oss om å skru av mobilene, og politiet er på plass, sa svømmeren Isak Eliasson til SVT mens passasjerene fortsatt var om bord.

Han beskrev situasjonen om bord i flyet som «svært rolig og kontrollert av flybesetningen»

– Alle forholder seg rolig og venter på å få klarhet i når vi kan forlate flyet, sier Eliasson.

Ukjent avsender

Hvem som fremsatte bombetrusselen, og hva den ble begrunnet med, er ikke kjent.

– Dette er nå en politisak, så ytterligere spørsmål må rettes til dem. Sikkerhet er Norwegians aller viktigste prioritet, sier Næss.

– Alt jeg kan si, er at vi arbeider med et flyselskap som har mottatt en trussel, sier Stockholm-politiets pressevakt Towe Hägg til Aftonbladet.

Venter på evakuering

Det er kraftig snøvær i stockholmsområdet og i 12.15-tiden satt passasjerene fortsatt og ventet på å bli evakuert fra flyet.

– Vi venter på en trapp og tillatelse til å gå ut, skriver en passasjer på SMS til Expressen.

Først når flyet er evakuert, vil det bli gjennomsøkt av bombeeksperter.