Varsler: Selvangivelsene til Trump eller Pence kan være tuklet med

Politisk utnevnte personer i USAs finansdepartement kan ha tuklet med selvangivelsen til president Donald Trump eller visepresident Mike Pence, ifølge varsler.

Publisert Publisert

En varsler i det amerikanske skattevesenet mener at det kan ha funnet sted politisk innblanding i gjennomgangen av selvangivelsene til president Donald Trump og visepresident Mike Pece. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB

Ifølge varsleren, som ifølge Washington Post er ansatt i det amerikanske skattevesenet (IRS), har minst én politisk utnevnt person i finansdepartementet på upassende vis blandet seg inn i gjennomgangen av presidentens og/eller visepresidentens selvangivelser.

Tjenestemenn i Trump-administrasjonen avviser anklagen og viser til at varsleren selv ikke oppgir å ha vært vitne til den påstått ureglementære håndteringen av selvangivelsene, men bygger opplysningene på samtaler med andre.

Demokratene i Kongressen er av en annen oppfatning, har oversendt varselet til en føderal dommer og vurderer om de skal offentliggjøre det.

Det har lenge pågått en intens tautrekking mellom finansdepartementet og Demokratene i Representantens hus, som krever full tilgang til Trumps selvangivelse.

Demokratene krever blant annet svar på hvordan IRS gjennomfører sin årlige gjennomgang av presidentens selvangivelse, noe som skal skje helt uten politisk innblanding.

Publisert