Dalelv har fått utreisevisum

Marte Deborah Dalelv har fått utreisevisum fra Dubai. Dermed kan hun reise hjem til Norge.

Publisert Publisert

BENÅDET: Marte Dalelv gikk tidligere i år til politiet i Dubai og anmeldte en mann for voldtekt, men ble selv dømt til fengsel i ett år og fire måneder. Mandag ble hun benådet. Foto: SCANPIX

  • NTB

— Jeg er fortsatt ikke sikker på når jeg drar. Det er fortsatt en del ting å ordne. Det har vært mange timer venting i forskjellige emigrasjonskontorer, men til slutt løste det seg, sier Dalelv til NRK.

Mandag ble hun benådet av emiren i Dubai, etter at en hel verden reagerte med vantro dahun ble dømt for sex utenfor ekteskapet etter å ha anmeldt en voldtekt.

Dalelv har fått tak i en billett som har ankomst i Norge onsdag kveld, men håper at hun kan ta et fly som går tidligere.

Vil hjem fort

— Det syntes jeg var litt sent, så jeg håper å finne noen litt raskere hjem. Nå er jeg sliten, det har tatt på, sier hun.

Norges ambassadør til De forente arabiske emirater sier at ambassaden fortsatt hjelper den norske 24-åringen med det de kan.

— Vi er hennes rådgivere og bistår Marte helt til hun har forlatt landet, sier ambassadør Åse Bjerke til NTB.

Etter at hun anmeldte en voldtekt tidligere i år, ble Dalelvi begynnelsen av juli dømt til 16 måneders fengsel for sex utenfor ekteskap, falsk forklaring og ulovlig alkoholkonsum. Hun anket dommen.

Stor oppmerksomhet

Saken har de siste dagene vakt stor internasjonal oppsikt.

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) sa til NTB mandag at det store internasjonale engasjementet og den gode dialogen med myndighetene i Emiratene var to viktige årsaker til atDalelvkunne bli benådet.

— Det er krefter i Emiratene som vil modernisere landet, og det var disse som ville ha en løsning på saken så fort som mulig, sa han.

Mandag ble det også klart at mannen som Dalelvanklaget for voldtekt, er blitt benådet. Også han var dømt for for alkoholkonsum og sex utenfor ekteskap.

Publisert

Les mer om dette temaet