- Jeg kunne tydelig se redselen i ansiktet til folk

Dag Jonny Johannessen fra Sandviken og samboeren Mette Optun skulle ha en fin ferieuke sammen i Nice. Så ble de vitne til terrorangrepet rett utenfor hotellet sitt.

Publisert:

Dag Jonny Johannessen fra Sandviken sammen med sin samboer Mette Optun i Nice. - Det skulle bli en fin ferieuke for oss, og det har det vært også, helt frem til dette skjedde, sier Johannessen. Privat

Dag Jonny Johannessen fra Sandviken er i Nice på ferie med sin samboer Mette Optun. Han snakker med Bergens Tidende på telefon fra terrassen på Le Méridien hotell i Nice. De har fått beskjed om å holde seg innendørs etter terrorangrepet i går kveld der en lastebil kjørte gjennom folkemengden i Nice' travleste gate, Promenade des Anglais.

Les også

Direkteblogg: Siste nytt om angrepet i Nice

84 mennesker er bekreftet omkommet etter angrepet.

Johannessen og samboeren sto og så fyrverkeri langs promenaden før de vendte tilbake mot hotellet.

— Det var nasjonaldagen i Frankrike, så gaten var så full av folk. Derfor bestemte vi oss for å gå tilbake til hotellet litt over klokken ti.

Paret var akkurat kommet inn i resepsjonen da de hørte rop og skrik utenfor.

Les også

Mer enn 10 barn blant de drepte

— Det var store vinduer vendt ut mot gaten og jeg så mennesker løpe i alle retninger. Det var full forvirring, og jeg kunne tydelig se redselen i ansiktene til folk. Det var da vi forsto at noe var galt, sier Johannessen.

svp://103516

— De ropte «run, run»

Kun to minutter var gått siden promenaden var fredelig og fylt med glade mennesker.

LES OGSÅ:

— Folk begynte å strømme inn på hotellet vårt for å søke dekning. De ropte «run, run, they are shooting outside, run» Vi ante ikke om det var noen utenfor som skjøt eller hva som skjedde, forteller Johannessen.

Han og samboeren skyndet seg mot heisen.

— Vi fulgte med folkemengden og prøve å komme oss inn i heisen. Heisen ble fylt opp av redde mennesker slik at dørene ikke gikk igjen. Vi klarte til slutt å komme oss inn i en annen heis og kom oss opp til vår etasje, forteller Johannessen.

Promenade des Anglais er avsperret av fransk politi etter angrepet som tok 84 menneskeliv. Privat

— Det skulle bli en fin ferieuke

Han forteller om en søvnløs natt.

— Vi satt mye på nettet og sendte meldinger hjem for å gi beskjed om at vi var trygg. Vi fikk en liten støkk i oss over hvor nærme vi var, forteller han.

Les også

Alan Walker avlyser Frankrike-konserten

Morgenen etter gikk paret ned for å spise frokost, da så de politiet på området utenfor.

— Man kan ikke sammenligne dette med noe normalt, på denne tiden av året er vanligvis den franske rivieraet folkeliv uten sidestykke. Vi så politiet utenfor, de hadde begynt å sperre av området. Tv-stasjoner hadde begynt å komme til, sier Johannessen.

Lastebilen var fortsatt der, noen meter fra stedet par sto og så på fyrverkeri kvelden før.Politiet hadde avsperret området.

Dag Jonny Johannessen fra Sandviken på Promenade des Anglais noen minutter før terrorangrepet torsdag kveld. Privat

Johannessen og samboeren vurderte om de skulle fremskynde reisen, men har bestemt seg for å bli værende siden de uansett skal dra hjem på søndag.

— Begge har vært i Frankrike før, men dette er første turen vi har hatt sammen som par. Det skulle bli en fin ferieuke for oss, og det har det vært også, helt frem til dette skjedde, forteller han.

Publisert: