iPad-bruk som vekker oppsikt

Statsminister Jens Stoltenberg styrte Norge fra New York med iPad. Det vekker oppsikt.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

Statsminister Jens Stoltenbergs USA-besøk skal ha ført til den største Norgesreklamen i utlandet siden Lillehammer-OL i 1994. Det mener Statsministerens kontor.

Jeg kan ikke komme på en mer positiv Norges-sak siden Lillehammer-OL

Statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen

Satt askefast

Årsaken er ikke Stoltenbergs engasjement i diskusjoner om finanskrisen, atomnedrustning eller global oppvarming, men hans aktive bruk av iPad, Twitter og Facebook etter at han ble sittende askefast på grunn av vulkanutbruddet på Island.

— Jeg kan ikke komme på en mer positiv Norges-sak siden Lillehammer-OL, sier statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen ved Statsministerens kontor til Dagens Næringsliv.

Facebook-gruppe

Amerikanske medier gjorde et stort poeng ut av at Jens Stoltenberg nærmest styrte Norge fra sin iPad, tvitret seg gjennom Europa og brukte Facebook for å holde kontakten.

Det førte til intervjuer på flere store amerikanske TV-stasjoner som CNN og MSNBC, samt oppmerksomhet fra både nettaviser og papiraviser.

Statsministerens Facebook-gruppe rundet over 60.000 medlemmer mandag kveld, noe som gir ham en 36. plass blant politikere målt i aktiv bruk og antall tilhengere på det sosiale nettverksstedet. Listen toppes av USAs president Barack Obama.

Publisert: