Begge de savnede jentene funnet døde

Belgisk politi har funnet likene av de to småjentene som har vært savnet i tre uker. Stesøstrene Stacy Lemmens og Nathalie Mahy ble oppdaget få hundre meter fra stedet der de forsvant.

Publisert Publisert
  • NTB

De lå i et område dekket av høyt gress like ved en jernbanelinje i byen Liège øst i Belgia, sa forhørsdommer Pascale Goosens onsdag. Goosens har ledet etterforskningen etter at de to jentene på sju og ti år forsvant sent på kvelden 9. juni.

En talsperson for påtalemyndigheten sa onsdag ettermiddag til Brussel-avisen Le Soir at de to jentene viste klare tegn til at de var blitt ofre for drap. Tilstanden til likene tydet ifølge denne ikke navngitte kilden på at drapene er begått for en tid siden.

Funnene

Liket av Stacy ble funnet først, og Nathalies noen timer sener. – De to jentene lå bare noen få hundre meter fra hverandre, sa en fjernsynsreporter ved åstedet, der dusinvis av etterforskere var i arbeid onsdag ettermiddag.

Ifølge nettutgaven av Brussel-avisen Le Soir hadde jentene på seg de samme klærne som dagen da de forsvant. Stacy skal ha blitt oppdaget under et kumlokk nær jernbanelinjen, og Nathalie like i nærheten.

Myndighetene har gitt ordre om at de to jentene skal obduseres, og avventer resultatet av obduksjonen. Når disse foreligger, kan det bli mulig å fastslå mer nøyaktig når de døde, mener etterforskningsledelsen ifølge Le Soir.

Mistenkt

Myndighetene har siktet en mann ved navn Abdellah Ait Oud for å ha bortført de to pikene. Men onsdagens funn ble ikke gjort som følge av noen tilståelse fra Ouds side, meldte det belgiske nyhetsbyrået Belga.

Oud meldte seg selv for politiet etter at han fikk høre at han var ettersøkt. Han er tidligere dømt for seksuelle overgrep mot mindreårige, men fastholder at han ikke hadde noe med Stacys og Nathalies forsvinning å gjøre.

Statsadvokat Anne Bourguignont i Liege sa onsdag til nyhetsbyrået AFP at mistanken mot Oud består. – Han forsvant på underlig vis fra sitt hjem og var borte i tre dager, selv om han visste at han var ettersøkt, framholdt hun.

Dutroux

De to pikenes forsvinning har vakt vonde minner om en av de verste barnedrapssaker i Belgias nyere historie. Mange belgiere har ennå ikke kommet over sjokket ved avsløringen av at Marcel Dutroux bortførte og voldtok seks jenter i 1995 og 1996.

En av disse jentene var bare åtte år gammel. Dutroux drepte to av jentene, mens to andre døde i et hjemmelaget fengsel. De sultet i hjel da Dutroux ble fengslet for et mindre lovbrudd, og ikke fortalte at de satt innesperret uten mat.

Også den gang var Liege, en by med vel 185.000 innbyggere åtte mil øst for Brussel, åsted for forbrytelsene. Marcel Dutroux ble etter en langvarig etterforskning og rettssak i 2004 dømt til livsvarig fengsel.

Publisert

Les mer om dette temaet

NEKTER: En sivilkledd politimann fører Abdallah Ait Oud (til høyre) ut etter et avhør i tinghuset i den belgiske byen Liege. Oud fastholder at han ikke hadde noe med drapene på de to stesøstrene å gjøre, men ifølge en statsadvokat i Liege er mistanken mot ham ikke svekket. FOTO: SCANPIX

  1. DØD: Nathalie Mahy (10) ble onsdag funnet død i Liege-området øst i Belgia, få hundre meter fra stedet der liket av stesøsteren Stacy Lemmens ble oppdaget få timer før. FOTO: SCANPIX

  2. DØD: Liket av sju år gamle Stacy Lemmens er funnet i Liege-området øst i Belgia, bekreftet forhørsdommeren som leder etterforskningen av saken onsdag. Stacy og hennes tre år eldre stesøster Nathalie Mahy forsvant under en gatefest i Liege om kvelden 9. juni. FOTO: SCANPIX