Israels riksad­vokat: Netanyahu kan fortsette tross tiltalen

Israels statsminister Benjamin Netanyahu blir ikke nødt til å gå av som følge av tiltalen som er tatt ut mot ham, sier den israelske riksadvokaten.

Publisert:

Benjamin Netanyahu er den første sittende israelske statsministeren som er blitt tiltalt i en straffesak. Nå sier riksadvokaten at han ikke behøver å gå av mens han er under tiltale. Foto: Foto: Sebastian Scheiner /AP / NTB scanpix

NTB

Uttalelsen fra riksadvokat Avichai Mandelblit kommer bare dager etter at han tok ut tiltalen mot Netanyahu, som innebærer anklager om korrupsjon, tillitsbrudd og bestikkelser.

I tillegg til at Netanyahu er statsminister, er han også for tiden helseminister, arbeidsminister, viselandbruksminister og minister med ansvar for saker som angår jøder i andre land. Riksadvokaten nevner ikke konkret i sin uttalelse hvorvidt Netanyahu kan beholde de andre ministervervene.

Statsministeren er under et stort press fra sine motstandere, som mener han bør gå av. Netanyahu, som har avvist anklagene, nekter å gå av som statsminister og sier at han vil kjempe mot anklagene i statsministerposisjon.

Han er den første sittende statsministeren i Israels historie som blir tiltalt i en straffesak.

Publisert: