Norsk by kåret til beste reisedestinasjon

Til topps i internasjonal kåring.

Publisert: Publisert:

Røros stakk denne uken av med prisen «Beste Destinasjon» under den internasjonale prisutdelingen «Virgin Holidays Responsible Tourism Award.»

Det er aller første gang at en norsk kandidat har vært nominert og vunnet denne prisen.

Røros ble nominert på bakgrunn av sitt arbeid med bærekraftig destinasjonsutvikling.

Over en million besøkende årlig

Prisutdelingen er den mest respekterte innenfor sitt område, og ble delt ut på verdens nest største bransjemesse, World Travel Market i London.

— Med denne prisen viser Norge og Røros seg helt i toppsjiktet innenfor bærekraftig reiseliv. Dette synliggjør at arbeidet innenfor dette området blir lagt merke til internasjonalt, sier Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, i en pressemelding.

— Dette er en stor og viktig anerkjennelse for Destinasjon Røros. Det er en stor ære å være den første destinasjon i Norge som får denne flotte utmerkelsen, sier Hilde Bergebakken konstituert reiselivssjef og prosjektleder Bærekraftig Reiseliv i Røros.

Juryen la vekt på at byen har vært en turistdestinasjon i over 85 år, men at den lille byen med 3700 innbyggere takler over en million besøkende hvert år på en fin måte.

«Byen tar vare på sitt særpreg gjennom et lokalkunnskapsprogram som involverer mer enn 90 bedrifter, kortreist mat og mye mer.»

Bærekraftig turisme

Responsible Tourism Award går til personer, organisasjoner og/eller destinasjoner som gir enestående bidrag til lokalsamfunn, kulturarv og miljø gjennom å tilby ferier som bevarer lokale kulturtradisjoner, skaper økonomisk bærekraft og gir tilreisende innsikt i det lokale samfunnet.

Prisstifterne intensjon er å feire organisasjoner og destinasjoner som jobber innovativt med lokalkultur og biologisk mangfold.

Det er 13 kjente fagfolk som har kåret Røros til Beste Destinasjon innenfor bærekraftig reiseliv, etter nominasjon fra reisende. Tidligere vinnere er New Zealand, Cape Town i Sør-Afrika og Nurture Lakeland i Storbritannia.

2011 er det åttende året prisen deles ut, og i alt 1000 kandidater var nominert i 13 forskjellige priskategorier.

Få de siste reisenyhetene på Facebook:

Aftenposten REISE,BT REISE,REISE-Adressa

Følg oss på Twitter:

@aft_reise

Publisert: