Surfer drept av hai i USA

En mannlig surfer er død etter et haiangrep i delstaten Massachusetts i USA. Det er det første dødsfallet som følge av hai i delstaten på over 80 år.

Publisert: Publisert:

HAIANGREP: Folk ser utover stranden Newcomb Hollow Beach i USA der en 26 år gammel mann ble bitt av hai lørdag. Han ble bekreftet omkommet på sykehus. Foto: Susan Haigh / AP / NTB scanpix

NTB

Den 26 år gamle mannen ble bitt da han var ute og surfet med en venn ved Newcomb Hollow Beach i Wellfleet.

En lokal fisker og surfer, Joe Booth, så haiangrepet og forteller at han så de to mennene forsøke å sparke til noe bak seg, før han fikk øye på en finne. Han sier han først skjønte alvoret da han så den ene mannen komme til land, mens han dro vennen etter seg opp fra vannet.

– Som haisommer

– Jeg var han fyren på stranden som ropte «hai, hai». Det var som ut av filmen Haisommer, sier Booth.

FRYKTET: Dette nærbildet av en hvithai ble tatt av en undervannsfotograf utenfor kysten av Australia i fjor. Foto: Reuters (arkiv)

Han forteller at flere av dem som kom for å hjelpe forsøkte å lage en årepresse mens de febrilsk ringte nødnummeret.

Det ble utført førstehjelp på 26-åringen på stedet før mannen ble fraktet til sykehus, og senere erklært død.

Ikke siden 1936 har noen dødd som følge av haibitt i hele delstaten Massachusetts. Men det var likevel det andre angrepet så langt i år.

Mange advarsler

15. april ble en 61 år gammel mann fra New York alvorlig skadd da han traff på en hai kun 6,5 kilometer lenger nord for denne stranden.

Det har vært mange haiadvarsler langs disse Cape Cod-strendene i løpet av sommeren. Ifølge nasjonalparkmyndighetene har de måttet stenge strendene dobbelt så mange ganger i år, i forhold til normalen.

Publisert: