14 av Europas mest ettersøkte pågrepet

Seks måneder etter at Europol lanserte en liste med Europas mest ettersøkte forbrytere, er 14 av dem pågrepet, mye takket være tips fra vanlige borgere.

FØRER TIL TIPS: Flere millioner har besøkt nettsiden www.eumostwanted.eu etter at den ble lansert 29. januar. FAKSIMILE

NTB

— I minst åtte av disse sakene har ledetrådene som kom via nettstedet, spilt en direkte rolle i lokaliseringen av de ettersøkte, heter det i en uttalelse fra Europol.

Etter å ha fått kritikk for manglende samordning etter terrorangrepet i Paris i november lanserte politistyrker fra hele EU en nettbasert liste over ettersøkte personer - www.eumostwanted.eu.

Les også:

Les også

211 terrorangrep i EU-land i 2015

Flere millioner har besøkt nettsiden etter at den ble lansert 29. januar.

Blant dem som nå sitter bak lås og slå takket være tips fra publikum, er en rumensk «yogalærer og åndelig mentor» på 64 år som anklages for misbruk av barn og barnepornografi. Han ble pågrepet i en bokhandel i Paris.

Nettsiden har også bidratt til pågripelsen av en belgier i Gabon, en polakk på Malta og en svenske i Storbritannia.

Overgrepssiktet bergenser:

Les også

- Jeg trodde ikke det var mulig å bli oppdaget

I juni ble den italienske mafiabossen Ernesto Fazzalari pågrepet i en avsidesliggende del av Italia etter å ha vært på rømmen i rundt 20 år.

28 av de 45 personene på listen er fortsatt på frifot, og Europols pressetalskvinne Tine Hollevoet ber folk sjekke listen på ny ettersom det er lagt til nye navn. Alle land kan ha to personer på listen. Når én blir tatt, kan de legge til en ny.