- Coca-Cola fortsetter Abdulhak-samarbeid

Martine-stiftelsen er provosert.

FORTSETTER? Martine-stiftelsen ønsker å legge sterkere press på Abdulhak.
  • Wenche Fuglehaug
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Etter en forbrukerboikott på Facebook ga Coca-Cola etter og meldte dette 15.mars: «Shaher Abdulhak har ikke lenger noen finansiell interesse i tapperiene våre i Libya og Egypt. Prosessen er også i gang i Jemen, men siden landet er i full oppløsning, tar det litt lengre tid der.»

Men magasinet ALFA skriver at selv om Shaher Abdulhak formelt har gått ut av sine formelle roller, fortsetter Coca-Cola samarbeidet med andre i familien. Shaher Abdulhak er far til Farouk Abdulhak som er siktet for drapet på Martine Vik Magnussen i London i 2008. Leder av Martine-stiftelsen, Marcus Rolandsen er provosert.

— Med forbehold om at de nye opplysninger er korrekte, betyr dette at Coca-Cola har ført oss og media bak lyset, sier han.

Kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola, Stein Rømmerud, sier følgende til ALFA:

— Dialogen vi har hatt med Martine-stiftelsen og Facebook-aksjonens ledere, har i stor grad dreid seg om at de er opptatt av at familien i Midtøsten skal få tydelige signaler om at dette er en sak som blir tatt på alvor i vår del av verden. Det har vært viktig å understreke det prinsippet, og det blir opprettet direkte dialog med Shaher Abdulhak om akkurat det. Stiftelsens ønske har vært at familien skal føle det er et press.

Publisert: