Gaddafi ber om geriljakrig

Muammar Gaddafi ber om geriljakrig mot opprørsstyrkene som nå kontrollerer det meste av Libya.

BØYER IKKE AV: Muammar Gaddafi.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

TV-stasjonen al-Rai offentliggjorde torsdag to opptak av det som skal være Libyas avsatte leder Muammar Gaddafi.

— Forbered dere på en gjeng- og geriljakrig, på urban krigføring og folkelig motstand i hver by for å slå fienden overalt, sier Gaddafi i et opptak som ble sendt torsdag kveld.

— Målet er å drepe fienden overalt hvor han kan være, om han er libysk eller utenlandsk. Vi kommer aldri til å tillate at oljebrønnene våre og havnene er under deres kontroll. Motstanden vår skal øke, sier den 69 år gamle obersten.

Ingen hvile for fiendene

— Libya vil ikke gi seg og vil ikke bli kolonisert. Vi skal kjempe mot dem over alt og brenne jorden under føttene deres. Dere vil ikke finne søvn og hvile i vårt land, understreker Gaddafi og hevder motstanden mot opprørerne øker i hovedstaden, som skal «frigjøres bit for bit».

— Det grønne flagget vaier over alt fra grensene til Algerie, Niger og Tsjad til Middelhavets kyst, hevder han om Gaddafi-regimets flagg.

Den syriskbaserte satellittkanalen al-Rai offentliggjorde i alt torsdag to opptak. Det er ikke bekreftet at opptakene er ekte.

- Oppslukt av flammer

I et opptak sendt tidligere torsdag sa Gaddafi igjen at han nekter å overgi seg, og at han fortsetter kampen mot opprørsbevegelsen.

Les også

[No available link text]

Les også

[No available link text]

Les også

[No available link text]

Ifølge al-Rai oppfordrer Gaddafi også sine tilhengere til å fortsette kampen mot opprørerne, som har tvunget den tidligere så mektige libyske lederen på flukt.— La det bli en lang kamp, og la Libya bli oppslukt av flammer, sier Gaddafi, som også hevder at det er dype splittelser blant opprørerne.

— Vi gir aldri opp, vi er ikke kvinner. Vi skal fortsette kampen.

Publisert: