100.000 skal minnes døde fotballhelter

100.000 mennesker er ventet å delta når den brasilianske byen Chapeco skal minnes de døde etter flytragedien i Colombia lørdag.

Publisert Publisert

MINNES FOTBALLHELTER: Mange Chapecoense-tilhengere hadde tidlig lørdag tatt oppstilling foran arenaen der minnestunden skal finne sted. Foto: Scanpix

  • NTB

71 mennesker, blant dem store deler av det brasilianske fotballaget Chapecoense, mistet livet da et fly styrtet ved byen Medellin i Colombia. Den brasilianske klubben var på vei til en avgjørende kamp Copa Sudamericana da ulykken inntraff.

Lørdag skal fotballspillerne minnes med en stor seremoni i hjembyen. Slår spådommene om 100.000 deltakere til, vil nærmere halvpartene av befolkningen i Chapeco være på plass.

Eventyrsesong

Minnestunden er lagt til Conda Arena, fotballstadionet der Chapecoense spiller sine hjemmekamper.

Den brasilianske klubben har en eventyrsesong bak seg, og hadde spilt seg fram til finalen i Sør-Amerikas svar på den europeiske europaligaen. Den kampen fikk ingen av spillerne oppleve.

Foreløpige undersøkelser har vist at flyet som fraktet spillerne trolig gikk tom for bensin forut for den skjebnesvangre ulykken.

Kistene med de 51 spillerne, trenerne og lederne tilhørende Chapecoense fraktes lørdag til Chapeco av tre brasilianske militære fly. Videre går ferden til arenaen for minnestunden, der kistene vil bli plassert ute på banen.

Presidenten på plass

Brasils president Michel Temer skal etter planen møte flyene når de lander i Chapeco.

Også den brasilianske landslagssjefen Tite og presidenten i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), Gianni Infantino, er ventet til arenaen. Infantino har avlyst et planlagt besøk i Australia for å delta.

En samlet fotballverden sørger over de døde Chapecoense-spillerne. Flytragedien har blitt markert på arenaer i et utall land de siste dagene.

Det vil bli avholdt ett minutts stillhet foran hver av kampene i mesterligaen og europaligaen i neste uke.

Publisert