Russisk fly styrtet i Svartehavet

Ingen tegn til overlevende etter at flyet med 92 personer om bord forsvant fra radaren på vei til Syria.

Publisert Publisert

TOK AV HER: Det styrtede flyet tok av fra Adler-Sotsji lufthavn og var på vei til Syria. Foto: Kazbek Basayev / Reuters / Scanpix

  • NTB

Det er ingen tegn til overlevende etter at et russisk fly med 92 passasjerer på vei til Syria styrtet i Svartehavet, opplyser det russiske forsvarsdepartementet. Om bord var over 60 medlemmer i det internasjonalt kjente koret Aleksandrov-ensemblet.

– Flykrasj-stedet har blitt lokalisert. Det er ingen tegn til overlevende, opplyser departementet til lokale nyhetsbyråer.

Styrtet like etter avgang

Flyet av typen Tupolev Tu-164, som var på vei til en russisk flybase i Latakia i Syria, styrtet i Svartehavet like etter avgang. Nyhetsbyrået Interfax meldte at flyet forsvant fra radaren 20 minutter etter avgang klokken 05.20 lokal tid.

Vrakrester er funnet på 50 til 70 meters dybde, rundt halvannen kilometer utenfor svartehavskysten ved byen Sotsji.

– Kroppen til en person som omkom i flykrasjet, ble funnet seks kilometer utenfor kysten av Sotsji, og ble tatt om bord i et redningsskip, sier departementstalsmann Igor Konasjenkov til russiske nyhetsbyråer.

Ifølge Interfax er det funnet flere omkomne i havet.

Les også

Flykaprere på Malta overga seg – vil søke asyl

Putin krever full gransking

Russlands president Vladimir Putin sender sin kondolanse til familie og venner av ofrene for den fatale flyulykken, og har beordret full gransking.

– Putin har bedt statsminister Dmitrij Medvedev om å danne og lede en statlig kommisjon som skal etterforske flykrasjet, heter det i en uttalelse fra myndigheten.

Årsakene til ulykken skal enten ha vært problemer med flyet eller pilotfeil, opplyser sjef for forsvarskomiteen i det russiske parlamentet, Viktor Oserov, til det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Han «utelukker terrorisme da flyet ble operert av forsvaret».

Den russiske granskingskommisjonen har åpnet straffesak for å finne ut om brudd på flytransportsikkerheten er årsaken til ulykken.

Personell med ansvaret for flyet før takeoff blir nå avhør, opplyser granskingskommisjonen.

Tu-154 har vært involvert i en rekke ulykke de siste årene. I 2010 omkom 96 mennesker, blant dem Polens president Lech Kaczynski, da det styrtet under innflygingen til byen Smolensk vest i Russland.

Kjent kor om bord

Flyet hadde 84 passasjerer og et mannskap på åtte om bord. 64 av dem synger i Alexandrov-ensemblet, som er koret til Russlands væpnede styrker. Mannskoret skulle til flybasen Hmeimim for å opptre for russiske styrker i forbindelse med nyttårsfeiringen.

En passasjerliste er utgitt av russiske myndigheter, og blant dem som var om bord var dirigent Valery Khalilov og Elizaveta «dokor Liza» Glinka, leder av hjelpeorganisasjonen Spravedlivaja Pomostji.

Blant passasjerene var det også ni journalister. De statlige kanalene Pervy Kanal, NTV og Zvezda opplyser at de hadde tre ansatte hver om bord i flyet.

Publisert