Over en million briter vil ha ny folkeavstemning

Over en million briter krever en ny folkeavstemning. Spesielt unge velgere er misfornøyd med brexit.

BREXIT: Spesielt unge briter er misfornøyd med utfallet av torsdagens folkeavstemningen som innebærer at Storbritannia skal melde seg ut av EU etter 43 års medlemskap. SCANPIX

NTB

Etter at 52 prosent av den britiske befolkningen torsdag stemte for å melde landet ut av EU, har over 1,1 millioner briter undertegnet et opprop for en ny folkeavstemning.

Og tallet vokser raskt.

Alle opprop på Parlamentets hjemmeside som får over 100.000 underskrifter, skal vurderes for debatt i nasjonalforsamlingen. Siden har hatt så stor trafikk at den ifølge nyhetsbyrået AFP på et tidspunkt krasjet.

Gravøl i London:

Les også

- Det føles som om noen har dødd

Generasjonskløft

Spesielt unge briter er misfornøyd med utfallet av torsdagens folkeavstemningen som innebærer at Storbritannia skal melde seg ut av EU etter 43 års medlemskap.

Generasjonskløften er klar. Hele 75 prosent av velgere under 24 år ønsket ifølge meningsmålingsbyrået YouGov å bli i unionen.

— De stemte for fremtiden, men den er tatt fra dem, mener Liberaldemokratenes leder Tim Farron.

Frykter for EUs fremtid:

Les også

- Brexit vil få en dominoeffekt

Marsj

Unge briter marsjerte gjennom Westminster fredag for å demonstrere mot brexit. Flere har gitt uttrykk for stor frustrasjon og skuffelse på sosiale medier med budskap at landets unge er blitt overkjørt av de eldre generasjonene.

Ut-leiren gjør nå sitt beste for å forsikre dem om at fremtiden ser lys ut.

— Unge mennesker i dette landet kan se fram til en sikrere og rikere fremtid dersom vi tar tilbake den demokratiske kontrollen, lyder det fra brexit-forkjemper Boris Johnson.