Trump: – Atomnedrustning i Nord-Korea begynner snart

Prosessen mot atomnedrustning i Nord-Korea begynner snart, sa Donald Trump under en seremoni hvor han og Kim Jong-un undertegnet et dokument.

Publisert Publisert

SIGNERER: Donald Trump og Kim Jong-un undertegnet at dokument under en seremoni under toppmøtet i Singapore tirsdag. Foto: AP/NTB scanpix

  • NTB
  1. Leserne mener
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Under den korte signeringsseremonien beskrev Trump dokumentet som «ganske omfattende» og «veldig viktig». I erklæringen forplikter USA seg til å gi Nord-Korea sikkerhetsgarantier mens Nord-Korea lover full atomnedrustning på Koreahalvøya.

Nord-Korea forplikter seg til å delta i en fullstendig atomnedrustning på Koreahalvøya, heter det i dokumentet som Donald Trump og Kim Jong-un undertegnet etter toppmøtet tirsdag.

I dokumentet heter det også at nye relasjoner mellom USA og DPRK (Nord-Korea) skal etableres.

Kim til Det hvite hus?

Nord-Koreas leder Kim Jong-un erklærte at verden vil se en stor forandring, og at han og Trump har besluttet å legge fortiden bak seg. Dokumentet de har undertegnet, er historisk, ifølge Nord-Koreas enehersker.

Trump sa at han absolutt kan tenke seg å invitere Kim til Det hvite hus. Presidenten sa også at han og Kim har utviklet et spesielt bånd.

– Begge sider kommer til å bli imponert over resultatet, framholdt Trump.

– Helt i toppklasse

Toppmøtet mellom Trump og Kim i Singapore tirsdag er det første møtet noen gang mellom en nordkoreansk leder og en sittende amerikansk president.

Også før signeringen gjorde Trump det klart at han var godt fornøyd med samtalene med Kim.

– Virkelig, veldig positivt. Bedre enn noen kunne ha forventet, mener jeg. Helt i toppklasse, virkelig bra, sa presidenten.

Publisert