Ukrainsk mannskap varetektsfengsles

Tre ukrainere er i en domstol på den annekterte Krim-halvøya varetektsfengslet i to måneder etter å ha blitt tatt i arrest av russisk kystvakt søndag.

ARRESTERT: En ukrainer følges av russiske etterretningsoffiserer til rettslokalet i Simferopol på Krim-halvøya tirsdag. AP / NTB scanpix

NTB

De tre ukrainerne er varetektsfengslet frem til 25. januar. De risikerer å bli tiltalt for å ha krysset Russlands grense ulovlig, noe som kan medføre fengselsstraff på opptil seks år, uttalte påtalemyndigheten i domstolen tirsdag ettermiddag, ifølge russiske nyhetsbyråer som var til stede.

Flere av de øvrige ukrainerne som ble tatt i arrest, fremstilles i et fengslingsmøte i domstolen i Simferopol seinere tirsdag. Det er ventet at fengslingsmøtene vil fortsette onsdag.

To ukrainske marinefartøy og en taubåt med til sammen 24 ukrainere ble tatt i arrest av russisk kystvakt søndag idet de var på vei gjennom Kertsjstredet nær den annekterte Krim-halvøya. Ukraina har opplyst at det dreier seg om 23 ukrainere.

Tre av ukrainerne er innlagt på et sykehus på Krim etter at russisk kystvakt skal ha skutt mot fartøyene og kjørt inn i dem.