Flyplass i London stengt etter bombefunn

London City Airport er stengt hele mandag etter at en bombe fra andre verdenskrig ble funnet i nærheten av flyplassen. Et større område er sperret av.

Fly står på bakken mens London City Airport er stengt i påvente av uskadeliggjøring av en bombe fra andre verdenskrig. Foto: PA via AP / NTB scanpix

NTB

Alle avganger og ankomster er innstilt mens spesialister fra den britiske marinen i samarbeid med politi skal uskadeliggjøre den udetonerte bomben.

Bomben ble funnet søndag i George V-dokken i elven Themsen i forbindelse med forberedelser til planlagt arbeid ved flyplassen. Politiet har beskrevet gjenstanden som 500 kilo tung og med en størrelse på 1,5 meter, liggende i tykt mudder.

– Første steg i arbeidet med å uskadeliggjøre bomben går ut på å frigjøre den fra mudderet slik at den heves og fjernes, heter det i en politiuttalelse.

Politiet har sperret av et område innen en 200 meters radius fra funnstedet, inkludert flere boligveier i nærheten. Lokale myndigheter har tilbudt beboere overnatting, ettersom arbeidet er ventet å bli ferdig først i løpet av tirsdag morgen.

Flyplass-sjef Robert Sinclair beklager at passasjerer blir rammet og håper situasjonen blir løst så fort som mulig.

London City Airport ligger i Øst-London, et område som ble tungt bombet under andre verdenskrig. Flyplassen er den minste av hovedstadens internasjonale lufthavner. I fjor hadde den 4,5 millioner passasjerer.