Sveitser dømt etter dobbeltdrapet i Marokko

En 33 år gammel sveitsisk-britisk mann er dømt til ti års fengsel i Marokko i forbindelse med drapene på en norsk og en dansk kvinne.

Publisert:

En 33 år gammel sveitsisk-britisk mann er dømt til ti års fengsel i Marokko i forbindelse med drapene på en norsk og en dansk kvinne. I bakgrunnen åstedet der Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen ble drept i Atlasfjellene før jul i fjor. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

NTB

Mannen er ikke dømt for å ha hatt noe med selve drapene på Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen å gjøre, men er funnet skyldig i tre forhold: Å ha deltatt i en terrororganisasjon, å ha forsvart terror og for ikke å ha meldt fra om en kriminell handling, melder NRK.

Mannens advokat og hans familie har bekreftet dommen overfor den sveitsiske kringkasteren RTS. 33-åringen ble pågrepet i begynnelsen av januar. Det var da uklart hva slags rolle han skulle ha hatt i forbindelse med drapene som skjedde i Atlasfjellene før jul i fjor.

To sveitsere

Tidligere er en annen 25 år gammel sveitser blitt pågrepet i denne saken. Han skal ha gitt våpenopplæring til terrorcellen politiet mener sto bak drapene.

Ifølge RTS skal de to sveitserne ha kjent hverandre. 33-åringen sier han ikke kjenner islamistene som drepte de to skandinaviske turistene. Advokaten sier at dommen er ubegripelig, og at den vil bli anket.

Selv hevder mannen at han har arbeidet for den sveitsiske sikkerhetstjenesten (SRC), og at han har gitt dem informasjon fra moskeen i Genève, der både han og den andre pågrepne landsmannen var jevnlig. SRC sier de har vært i kontakt med ham, men at det ikke stemmer at han har jobbet for dem.

Var på ferie

Norske Maren Ueland (28) fra Bryne i Rogaland og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept nær landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko mandag 17. desember i fjor.

De var på en måneds lang privat reise og var erfarne friluftslivsfolk. Begge studerte ved Universitetet i Sørøst-Norge i Bø i Telemark.

Fire menn er pågrepet, siktet for drapene. I en video sverger de fire troskap til den ytterliggående islamistgruppa IS. En annen video spredt i sosiale medier viser drapet på den ene av kvinnene. Dansk politi har siktet 14 personer for å ha delt denne videoen.

Norsk politi har ikke opprettet egne straffesaker i forbindelse med delingen. Kripos har prioritert å hindre videre spredning av videoen.

DREPT: Norske Maren Ueland (28) fra Bryne i Rogaland og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept nær landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko mandag 17. desember i fjor.

Publisert: