Demo­kratene legger frem doku­menter foran riksretts­saken mot Trump

Demokratene i Representantenes hus har lagt frem nye dokumenter som de har fått fra en nær medarbeider av Donald Trumps personlige advokat, Rudy Giuliani.

Publisert Publisert

SENDER I DAG: Speaker i Representantenes hus Nancy Pelosi regner med at riksrettssaken mot Donald Trump blir oversendt til Senatet etter onsdagens avstemning. Foto: J. Scott Applewhite, AP / NTB scanpix

  • NTB

Blant dokumentene er et håndskrevet notat der det blir nevnt en forespørsel til Ukrainas president om å etterforske «Biden-saken». De inneholder også utskrifter av telefonsamtaler.

Dokumentene kommer fra forretningsmannen Lev Parnas og blir lagt frem samme dag som Representantenes hus skal beslutte om saken skal sendes videre til Senatet, som har ansvaret for å føre riksrettssaken mot Trump.

Parnas har jobbet tett med Giuliani, som har sagt at Parnas hjalp ham med å etterforske Biden.

Parnas er født i Ukraina. I en annen sak er han tiltalt for å ha brutt loven om finansiering av valgkamper. Han har erklært seg ikke skyldig.

Materialet som demokratene nå har fått, skal etter planen oversendes til Senatet sammen med tiltalepunktene mot Trump. Noen av dokumentene er unntatt offentligheten, andre er offentlige.

Trump anklages for å ha brukt presidentembetet til å forsøke å presse Ukraina til å kunngjøre en etterforskning mot tidligere visepresident Joe Biden og hans sønn Hunter, i et forsøk på å sverte mannen som er favoritt til å bli Demokratenes presidentkandidat i høstens valg.

Publisert