Knertenland og Eliasland blir forsinket

Både Knerten og redningsskøyta Elias skal få sine egne opplevelsesparker på Sørlandet, men åpningen av begge parkene blir forsinket.

KOMMER: Trepinnefiguren Knerten har vært hovedperson i tre filmer. Nå skal han også få sin egen opplevelsespark i Lyngdal.
  • Ntb
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

En park knyttet til redningsskøyta Elias er planlagt ved Hamresanden i Kristiansand. Utbyggerne av det som skal bli landsdelens nest største opplevelsesland etter Dyreparken, ønsker å få på plass et hotell før åpningen.

Dermed blir prosjektet som er beregnet å koste om lag 250 millioner kroner, trolig ikke åpnet før tidligst høsten 2016 — sannsynligvis først i 2017, skriverFædrelandsvennen.

FÅR EGEN PARK: Redningsskøyta Elias skal få sin egen temapark ved Hamresanden i Kristiansand

— Vi kan ennå rekke høsten 2016, men det er nok mest realistisk med 2017. Det er litt mer omfattende å planlegge en ny fritidspark fra bunnen av enn vi hadde sett for oss, sier den ene av initiativtakerne til prosjektet og styremedlem i Eliasland AS, Cornelis Verkerk.Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Knerten må også vente

I Lyngdal skulle egentlig en opplevelsespark basert på Anne-Cath. Vestlys trepinnefigur Knerten ha åpnet dørene i år, men her har utbyggerne endret og utvidet planene sine, noe som har bidratt til utsettelser.

— Utfordringen med temaparker er at de må åpne på våren, så det blir ikke til neste år. Vi har et mål om å åpne i 2017, men det kan fort bli 2018, sier prosjektleder Gaute Ubestad i Knertenparken til Fædrelandsvennen.

Les mer om fornøyelsesparker:

Les også

Billetter til Harry Potter-julemiddagen ble revet vekk i rekordfart

Les også

I Europas nest-største fornøyelsespark kjører maten berg- og dalbane

Les også

Klar for ferie i høyden?

Les også

Trodde du camping var harry?

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen

Publisert: