Turister rømmer fra stinkende karibiske paradisøyer

Enorme mengder illeluktende tang skylles i land på strender.

STORT PROBLEM I ÅREVIS: Store mengder med brun, stinkende tang skylles i land på strendene i Karibia og Mexicogolfen. Her fra stranden Playa Los Machos i Ceiba på Puerto Rico i helgen. 2015 har vært et av de verste årene til nå.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Problemet med den råtne tangen er så stort at myndighetene på øya Tobago kaller det en naturkatastrofe, skriver den britiske avisen The Independent.

Verste året på lenge

Tanginvasjonen strekker seg fra Karibia til Mexico og flere strender i Texas. Den brune tangen, som har navnet sargassum, har vært et problem i Karibia i flere år, og skaper ødeleggelser på strandperler, skriver avisen Newsweek.

Men denne sesongen er blant de verste til nå. Svært mange strender er rammet av den stinkende tangen – som er skylt opp i enorme mengder.

Frykter for turistene

Desember til april er høysesong i Karibia, da er det varmt og tørrere enn i sommermånedene.

15 av de karibiske øyene slår seg sammen for å sikre strendene før turistenes storinnrykk om noen måneder. Flere av paradisøyene er helt avhengige av inntektene fra turismen.

The Independent skriver at flere turister har kansellert ferieturene sine på grunn av det illeluktende tangproblemet.

— Dette er det verste vi har sett hittil. Vi må få på plass en regional innsats for å bekjempe tangproblemet, ellers kan det påvirke hele bildet av Karibia, sier leder Christopher James i turistorganisasjonen på Tobago til den britiske avisen.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Lukter vondt på flere strender

Varme, høy luftfuktighet og regn i sommermånedene kan være årsaker til de store mengdene som skylles opp på strender over store deler av Karibia og Mexicogolfen. Endring i havtemperaturene og havstrømmene kan også være noe av årsaken.

The Independent skriver at blant annet myndighetene i Mexico vil bruke rundt 75 millioner kroner på å bekjempe tangproblemet langs den karibiske delen av landet.

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen

Publisert: