– Nordmannen i Afghanistan ble skutt på kloss hold

Den norske løytnanten som ble drept i Afghanistan mandag, ble skutt på kloss hold av det som trolig var Taliban-soldater i sivil.

Publisert Publisert
  • NTB

Den drepte nordmannen i 30-årene var ifølge VG bosatt i Hedmark. Hans nærmeste familie ba mandag om at navnet ikke måtte frigis.

Nordmannen var i en gruppe med fire norske spesialsoldater og en gruppe afghanske sikkerhetssoldater. Flere av angriperne ble truffet og uskadeliggjort. Avstanden mellom soldatene og angriperne skal ha vært svært liten i skuddvekslingen som oppsto, skriver VG.

Ifølge avisen var soldatene på rekognoseringsoppdrag i Lowgar-provinsen, sør for Kabul. Det er ikke uvanlig at soldatene på slike oppdrag stopper for å snakke med afghanerne, og mandag var det på avstand ikke mulig å se at de sivilkledde afghanerne hadde våpen. Opprørerne hadde spredt seg da avstanden mellom dem og soldatene var liten, og de skjøt mot nordmennene fra minst to kanter, ifølge VG.

Ifølge avisen var angriperne trolig Taliban-soldater i sivil, men avisen oppgir ingen kilder til opplysningen.

Forsvaret ville mandag ikke svare på om løytnanten var ute til fots eller i kjøretøyet da han ble skutt.

– Dette kan vi ikke kommentere av hensyn til soldatenes sikkerhet, sier oberstløytnant John Inge Øglænd ved Fellesoperativt Hovedkvarter.

Publisert