23 fortsatt savnet etter skredet i Italia

Letemannskapene har ikke gitt opp å finne flere overlevende.

Publisert Publisert

LETER FORTSATT: Redningsmannskapene mener det fortsatt er håp om å finne overlevende, til tross for at de ikke lenger hører stemmer fra hotellbygningen. Foto: AP / Scanpix

  • NTB

Fire dager etter tragedien som rammet hotellet Rigopiano utenfor småbyen Farindola, fortsetter hjelpemannskaper letingen etter overlevende.

De har fortsatt håp om å finne overlevende, til tross for at de ikke hører stemmer fra hotellbygningen, skriver La Repubblica.

Et sjette offer for snøskredet som rammet et skihotell i Abruzzo-regionen, ble hentet ut søndag. 23 personer er fortsatt savnet.

Elleve reddet, seks bekreftet døde

Så langt er elleve overlevende reddet, hvorav ni av dem ble hentet ut av hotellet. Fire barn er blant de overlevende som så langt er reddet ut.

Seks personer er så langt bekreftet omkommet.

Et nytt navn ble ført opp på listen over savnede søndag. Det skjedde etter at myndighetene i Pescara fikk melding om at en ung senegalesisk mann jobbet på hotellet og muligens oppholdt seg i bygget da skredet gikk. Hotelldirektør Bruno Di Tommaso har bekreftet at mannen var der.

Les også

Sier han ikke ble trodd da han varslet om skredet

VANSKELIGE FORHOLD: Hotel Rigopiano var omtrent begravd i snømassene. De første redningsmannskapene måtte ta seg frem på ski. Militære kjøretøy kom seg etter hvert gjennom og kunne bringe mat og forsyninger. Foto: AP OG ANSA

– Ville ikke dra

Brannmannskapene som bisto i redningsarbeidet, nektet å ta en pause fra arbeidet etter at skiftet deres var over.

– Noen ganger er det sånn, og vi må faktisk be dem om å stoppe og hvile, sier redningsmannskaper til La Repubblica.

Siden fredag har det vekslet mellom å snø og å regne, noe som har ført til at den store mengden snø og trær som ligger over hotellet har blitt tyngre, skriver nyhetsbyrået ANSA.

FJELLHOTELL: Hotellet Rigopiano ligger ved fjellgruppen Gran Sasso, som er fjellkjeden Appenninenes høyeste. Foto: GOOGLE MAPS

Høy skredfare

Snøskredfaren er hevet til nivå fire av fem, noe som betyr «høy risiko». Av denne grunn må alle som ankommer stedet for å jobbe ha med seg peilere, for å sikre at de kan bli funnet dersom de blir tatt av et skred.

Pave Frans sender sine tanker til ofrene etter jordskjelvet og uværet som har rammet landet, og han takket alle personene som har bidratt i redningsarbeidet.

– Familiene som har mistet sine kjære er med meg i bønnene mine, sa paven.

Publisert