Flere drept i hotellangrep i Mogadishu

Islamistgruppe skal stå bak angrepet.

TERRORANGREP: To kjøretøy eksploderte onsdag morgen rett utenfor inngangen til Dayah Hotel, hvorpå væpnede menn stormet inn i hotellet i sentrum av byen. REUTERS / SCANPIX

NTB

Somalias hovedstad Mogadishu ble onsdag rammet av enda et blodig hotellangrep. Antall døde varierer mellom syv og 18.

I tillegg skal mange være såret.

To kjøretøy eksploderte onsdag morgen rett utenfor inngangen til Dayah Hotel, hvorpå væpnede menn stormet inn i hotellet, som ligger i sentrum av byen.

Hvor mange som er drept og såret, var onsdag formiddag fortsatt uklart. Nyhetsbyrået DPA viser til politikilder som sier at minst 18 personer er drept og 35 såret, mens AFP melder om minst syv drepte.

Les også

Minst 30 døde og 50 såret av bilbombe i Mogadishu

Lastebil eksploderte

– Så langt har vi telt rundt syv døde, de fleste sivile og sikkerhetsvakter. Det er også mange som er såret i de to eksplosjonene, sier politimannen Ibrahim Mohammed til det franske nyhetsbyrået.

Den første eksplosjonen kom fra en lastebil som sto parkert rett foran hotellet, mens den andre bomben var plassert i en bil som sto parkert i nærheten, opplyser politibetjenten Mohamed Dahrir til det tyske nyhetsbyrået DPA.

Han sier at den ytterliggående islamistgruppen al-Shabaab står bak angrepet.

– Antall ofre er ventet å stige ettersom personer kan være fanget inne i det tre etasjer høye hotellet, sier sikkerhetstjenestemannen Mohamed Hassan.

FLERE DREPT: Minst syv personer er drept. Flere er såret, og dødstallet kan stige. REUTERS / SCANPIX

Hører skuddsalver

Hotellet blir brukt av både politikere og forretningsfolk, og det antas at flere politikere befant seg inne på hotellet da angrepet skjedde.

Det franske nyhetsbyrået AFP melder at flere journalister er såret i angrepet.

Det kan høres flere skuddsalver i området, ifølge øyenvitner.

Dayah Hotel besøkes hyppig av forretningsfolk, politikere og offentlige ansatte.

I juni stormet væpnede menn et annet hotell i Mogadishu. Da ble minst 14 personer drept. To uker tidligere ble 15 personer drept i et annet hotellangrep. Blant ofrene var to somaliske parlamentarikere.