Venter på flere moderate republikanere

Demokratene håpet søndag på at flere republikanere vil forlate partiet sitt og hoppe over til demokratene på grunn av presidentens høyrevridde politikk.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 21 år gammel

— Hvis ikke partiet blir mer moderat og slutter å straffe dem som er uenige, risikerer det å miste flere medlemmer og støtten fra det amerikanske folk, sa demokratenes senator Joseph Liebermann i et intervju søndag.

Mistet flertallet Nylig kunngjorde den republikanske senatoren James Jefford at han forlater partiet og heretter støtter demokratene. Dermed mistet partifellene til president George W. Bush flertallet i Senatet.

Demokratene varsler også at den nye sammensetningen i Senatet kan åpne for et kompromiss i rakettskjold-saken. Bush går inn for å bygge opp et rombasert antirakettforsvar som beskyttelse mot land som Irak og Nord-Korea.

Demokratene frykter at et slikt rakettskjold kan føre til enda større trusler som Bush ikke har tatt i betraktning. Russland og Kina er blant landene som er imot rakettskjoldet som bryter med en nedrustningsavtale fra 1972.NTB

Publisert: