- Vanskelig å hente ut ofrene

Det blir svært vanskelig å hente ut de 150 ofrene for flykatastrofen i Alpene, mener den franske regionens politisjef.

Publisert:

HØYFJELLET: Rundt 50 spesialstyrker er onsdag formiddag på vei til ulykkesstedet til fots, opplyser en talsperson i det franske innenriksdepartementet. De var underveis allerede tirsdag kveld, men var nødt til å slå leir for natten. Foto: SCANPIX

NTB

— Vi er her i høyfjellet. Det viktigste er å sikre området og hente ut likene, sier politisjef David Galtier onsdag.

STORT OMRÅDE: Restene av det styrtede Airbus-flyet er spredt over et stort og uveisomt område, og arbeidet med å hente ut de omkomne og lete etter svar på hva som forårsaket ulykken, vil ta lang tid. Foto: SCANPIX

Totalt er 500 franske mannskaper på stedet. Krasjstedet er omtrent på størrelse med to fotballbaner, ifølge Galtier.

Rundt 50 spesialstyrker er onsdag formiddag på vei til ulykkesstedet til fots, opplyser en talsperson i det franske innenriksdepartementet. De var underveis allerede tirsdag kveld, men var nødt til å slå leir for natten.

— De vil ikke ta noen risiko. Forholdene er svært vanskelige, sier talspersonen.

HÅPER PÅ SVAR: Franske etterforskere håper å finne svar på hvorfor Airbus-flyet fra tyske Germanwings styrtet nær Digne-les-Bains i en svært uframkommelig del av de franske alper tirsdag. Foto: SCANPIX

Airbus A320-flyet styrtet i den franske delen av Alpene tirsdag formiddag. 150 mennesker var om bord på flyet, som var på vei fra Barcelona i Spania til Düsseldorf nordvest i Tyskland. Alle mistet livet.

Neppe nordmenn om bord

Blant passasjerene var 16 barn fra Haltern am See, som var på vei hjem fra skoletur. Sorgen preger den tyske byen, der kirkene i natt holdt åpent.

Dansk UD har bekreftet at en av deres statsborgere satt på flyet. Det norske utenriksdepartementet har foreløpig ingen informasjon som tilsier at det var nordmenn om bord, men jobber onsdag morgen fremdeles med å komme til bunns i saken.

Tyske Lufthansa, som eier Germanwings, bekrefter at ulykkesflyet hadde problemer med luken til nesehjulet dagen før det styrtet i nærheten av Digne-les-Bains i en svært uframkommelig del av de franske Alpene, men hevder at denne feilen ble utbedret.

Flyet ble sjekket og godkjent samme dag som det styrtet, og teoriene om hva som kan ha forårsaket styrten er mange, mens svarene foreløpig er få.

Har funnet taleregistrator

Franske etterforskere håper i dag å finne svar på hvorfor flyet fra tyske Germanwings styrtet.

Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve bekreftet onsdag at flyets taleregistrator er funnet.

Les også

«I går var vi mange, i dag er vi alene»

Den er skadd, men det skal likevel være mulig å hente informasjon fra boksen, som er sendt til Paris for undersøkelser.

Letingen i det uveisomme terrenget er vanskelig, og det samme blir jobben med å hente ut de omkomne. Politiet anslår at det kommer til å ta dagevis å hente ut ofrene og restene av flyet.

— Vrakrestene er spredt ut over et stort område på over en hektar. Det var en kraftig styrt, men det virker ikke som om flyet har eksplodert, sier Cazeneuve til den franske radiostasjonen RTL.

Mistet kontakten med flyet

Franske flygeledere mistet kontakten med ulykkesflyet rett før klokken 11 tirsdag formiddag, og flyet hadde da falt fra 38.000 fots høyde til 6000 fots høyde i løpet av få minutter.

Les også

- Flyet er pulverisert. Her er det ingen overlevende.

Værforholdene i området der det 24 år gamle flyet styrtet skal ikke ha vært problematiske, og flygeren var erfaren og hadde over 6.000 flytimer bak spakene i fly av samme type.

Flyet sendte aldri ut noen nødmelding før det styrtet, men ifølge en talsmann for franske luftfartsmyndigheter slo kontrolltårnet alarm da det falt og radiokontakten opphørte.

Publisert: