Tre pågrepet etter ny skyteepisode i Malmö

Tre menn er pågrepet og mistenkt for å være involvert i drapet på en ung mann i Malmö torsdag kveld. Svenske medier kobler hendelsen til mandagens trippeldrap.

Publisert Publisert

Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Ifølge svenske medier har alle de fire drepte vært innblandet i gjengkriminalitet. Det har angivelig også de til sammen seks mennene som er pågrepet etter drapene, ifølge Aftonbladet.

– Alt henger sammen. De holder til i samme kretser, sier en politikilde til avisen.

Etter å først ha vært tilbakeholdne, bekreftet politiet fredag at to menn i 30-årene og en i 40-årene er pågrepet og mistenkt for å være involvert i drapet på en 24-åring torsdag kveld.

De vil imidlertid ikke bekrefte opplysningene om at torsdagens drap kan knyttes til skytingen utenfor en internettkafé i Drottninggatan mandag.

– Hva som har kommet fram under etterforskningen hittil, vil vi ikke gå ut med, men det er fortsatt en viktig del av dette å se på om det fins noen kobling, selvfølgelig, sier Anna Göransson ved politiet i region Syd til Expressen.

Rømte

Den drepte 24-åringen satt i en bil i bydelen Lindängen da det ble åpnet ild fra en moped med to mørkkledde menn. Mopeden forsvant fra stedet i høy fart. Enda en mann befant seg i bilen, men han ble ikke truffet.

24-åringen skal ifølge Aftonbladet ha nær tilknytning til en ung mann som er innblandet i en gjengkonflikt i Malmö, og var ifølge avisen kjent for politiet fra tidligere.

En av mennene som er pågrepet etter drapet, skal ha vært til stede og blitt påført lettere skader under trippeldrapet mandag. Hele seks personer ble da skutt utenfor en internettkafé, hvorav tre ble drept.

Gjengkonflikt

Politimester Stefan Sintéus i Malmö uttalte etter mandagens skyting at hendelsen knyttes til en gjengkonflikt, som har ligget og ulmet i rundt et år i byen.

Akkurat nå pågår det tre-fire gjengkonflikter, ifølge politimesteren.

– Når man har med denne typen gjenger å gjøre, fins det alltid risiko for at det kommer en form for hevnaksjon, uttalte han på en pressekonferanse tidligere denne uka.

Publisert