21 drept i Taliban-angrep i Afghanistan

Minst 21 i den afghanske sikkerhetsstyrken er drept i Taliban-angrep i Sar-e-Pol-provinsen nord i landet. Angriperne truer provinshovedstaden med samme navn.

Publisert: Publisert:
NTB

Ifølge provinsguvernørens talsmann Zabihullah Amani har hundrevis av militante Taliban-krigere samlet seg utenfor byen Sar-e-Pol, som risikerer å falle i islamistgruppens hender dersom det ikke sendes forsterkninger.

– Fienden mønstrer fortsatt styrker utenfor byen, sier Amani.

– Vi har utstasjonert alt vi har av tilgjengelige styrker i byen, men ingen forsterkninger utenfra har ankommet så langt. Folk som bor i byen er bekymret, sier han videre.

Taliban-krigerne begynte angrepene mot Sar-e-Pol og det nærliggende Sayad-distriktet natt til mandag. Ifølge Amani er målet trolig å sikre kontroll over flere oljebrønner i utkanten av byen. Minst 21 lokale tjenestemenn, deriblant politifolk og etterretningsansatte, er drept siden da. I tillegg er 23 såret som følge av angrepene, opplyser Amani.

Taliban bekrefter angrepene. Ifølge dem har krigerne vunnet kontroll over tre sikkerhetskontroller og drept eller såret om lag 50 medlemmer av den afghanske sikkerhetsstyrken.

Opprørsgruppen har trappet opp angrepene mot sikkerhetsstyrker rundt om i Afghanistan den siste tiden, og rekordhøye antall politifolk og soldater er drept. Parallelt har USA og andre land trappet opp den diplomatiske innsatsen for å få Taliban til forhandlingsbordet, men denne prosessen har blitt vanskeliggjort av meldingene om at USA vil trekke ut halvparten av sine soldater i Afghanistan.

Publisert: