Interpol ber Kina om informasjon etter at Interpol-sjef forsvant

Interpol ber formelt Kina om informasjon om den internasjonale politiorganisasjonens savnede president Meng Hongwei, som sist ble sett da han dro til Kina.

Interpols president Meng Hongwei er forsvunnet. Foto: AP / NTB scanpix

NTB

64 år gamle Meng Hongwei er bosatt i Frankrike med familie. Der er han ansatt som president ved Interpol-hovedkvarteret i Lyon. Hans kone meldte ham savnet etter at han hadde dratt til hjemlandet Kina i slutten forrige måned, opplyste franske kilder fredag.

Lørdag hadde kinesiske myndigheter fortsatt ikke kommentert saken, til tross for forespørsler fra nyhetsbyrået AFP. Heller ikke Interpol ønsker å uttale seg.

– Dette er en sak som angår myndighetene i Frankrike og Kina, het det i en melding fra Interpol på Twitter.

Senere lørdag sendte den internasjonale politiorganisasjonen ut en melding der den formelt ber Kina om informasjon om den savnede presidenten.

– Interpol ser fram til et offisielt svar fra Kinas myndigheter i forbindelse med vår bekymring over presidentens ve og vel, heter det i en kort uttalelse.

Meng har vært Interpols president i to år. Han har også fortsatt posten som viseminister for offentlig sikkerhet i Kina. Den Hongkong-baserte avisen South China Morning Post skrev fredag at Meng er under etterforskning av sikkerhetsmyndighetene i Kina, men det er ikke kjent hvorfor.

Avisen skrev også at Meng ble ført bort av medlemmer fra landets disiplinærkomité umiddelbart etter at flyet han kom med hadde landet i Beijing, og at det er ukjent hvor han befinner seg.

Forsvinningen er den siste i en rekke saker der høytstående tjenestemenn i regjeringsapparatet, milliardærer og selv en av landets største kjendiser har forsvunnet i uker eller måneder før de har dukket opp igjen.