Avis: Ny mann pågrepet etter journalistdrap i Bulgaria

En ny mistenkt er pågrepet i Tyskland i forbindelse med drapet på den bulgarske journalisten Viktoria Marinova, ifølge avisen 168 Chasa.

Publisert: Publisert:

SORG: Mange har tent lys og lagt ned blomster ved et bilde av den drepte TV-reporteren Viktoria Marinova ved Frihetsmonumentet i byen Ruse i Bulgaria. NTB scanpix

Den mistenkte er en mann i 20-årene, ifølge den bulgarske avisen, som nyhetsbyrået DPA siterer. Han skal søndag ha reist til Tyskland hvor moren hans bor, dagen etter at Marinova ble funnet voldtatt og drept i byen Ruse i Bulgaria.

Marinova ledet et TV-program som i forrige uke la fram opplysninger om mulig misbruk av EU-midler. Politiet etterforsker om drapet skal ha noe med jobben hennes å gjøre. Ifølge TV-stasjonen TVN, der Marinova var programleder, kjente ikke den pågrepne mannen journalisten.

Tidligere tirsdag ble en rumensk statsborger med ukrainsk opphav pågrepet og varetektsfengslet i forbindelse med drapet. Men senere samme kveld opplyste politiet at mannen vil bli løslatt og siktelsen frafalt.

Bulgarsk påtalemyndighet sier de også vil etterforske påstandene om misbruk av EU-midler som den drepte gravejournalisten var i ferd med å undersøke.

EU-kommisjonen krevde mandag en grundig etterforskning av drapet.

Publisert: