Varmeste dag i Los Angeles siden 1886

En hetebølge har lagt seg over det sørlige California. Lørdag ble det satt varmerekord i Los Angeles. Samtidig er det en rekke skogbranner i delstaten.

BRANN: Brannmenn kjemper mot flammene i Oroville i innlandet i California lørdag. AP / Noah Berger / NTB scanpix

NTB

Ifølge det nasjonale meteorologiske instituttet ble temperaturen i sentrum av byen målt til 98 grader Fahrenheit eller 36,7 grader Celsius. Siste rekord var 95 Fahrenheit som ifølge AP ble satt i 1886.

Kan være livstruende

Lørdag nådde temperaturene andre steder i Los Angeles opp i 109 grader Fahrenheit og overgikk rekorden fra 2006. Det skjedde i den nordvestlige forstaden Woodland Hills.

Les også

Seks grunner til å elske regnet

Meteorologene advarer mot enda høyere temperaturer lenger vekk fra stillehavskysten. I innlandet kan det bli opp til 110 grader Fahrenheit (43,3 grader Celsius). Eldre, barn og folk som arbeider ute blir advart om at varmen kan være livstruende.

17 skogbranner

I Phoenix i Arizona er det de siste dagene registrert temperaturer på opptil 118 grader Fahrenheit (47,8 grader Celsius.)

Les også

Ekstremvær koster liv i USA

Mens mange i sør i California flokket seg til strendene på grunn av varmen, kjempet tusenvis av brannmenn for å få kontroll over hele 17 skogbranner.

300 hjem evakuert

En skogbrann i Santa Barbara-området spredte seg i løpet av åtte timer lørdag til et tre ganger så stort område og dekket cirka 77 kvadratkilometer. En sterk vind kombinert med tørke sørger for at flammene får godt og hurtig tak, og nesten 300 hjem er evakuert.

En brann i Sierra Nevada nord for Sacramento har forvandlet ti bygninger til aske, melder AFP. Fem innbyggere og en brannmann er lettere skadd. Bare en brøkdel av flammene er under kontroll, ifølge Californias departement for skog og brannvern.