Demonstranter i Hongkong trosser tåregass og vannkanoner

29 personer ble lørdag pågrepet etter protester i Hongkong. Søndag fortsetter demonstrasjonene, og politiet har for første gang tatt vannkanoner i bruk.

Publisert Publisert

UTAGERENDE: Demonstranter i Hongkong kastet bensinbomber og murstein mot politiet lørdag. Etter demonstrasjonene ble 10 kvinner og 19 menn pågrepet. Foto: AP, NTB scanpix

  • NTB-DPA-AFP

Tusenvis av demonstranter med paraplyer fyller Hongkongs gater søndag. Flere demonstranter bruker paraplyene sine som skjold mot politiets tåregass.

Søndagens protester startet rolig, før det nok en gang brøt ut sammenstøt mellom politi og demonstranter.

Politiet kjørte i forkant gjennom gatene og advarte demonstrantene om at de ville ta i bruk vannkanoner dersom demonstrantene ikke brøt opp og forlot stedet.

SAMMENSTØT: En mann blir lagt i bakken av politiet under demonstrasjonene i Hongkong lørdag. Foto: AP, NTB scanpix

Bambusstokker og baseballkøller

Politiet har uttalt at 19 menn og 10 kvinner ble pågrepet i lørdagens demonstrasjoner, ifølge Reuters.

Hundrevis av svartkledde demonstranter væpnet med bambusstokker og baseballkøller støtte sammen med opprørspoliti utenfor en politistasjon lørdag, etter først å ha revet ned master med det de hevder er kinesiske overvåkingskamera.

Scenene utenfor politistasjonen i byens Kowloon-distrikt var kaotiske, før demonstrantene ble drevet tilbake og situasjonen roet seg. Fire T-banestasjoner ble stengt i forbindelse med gatekampene lørdag.

SKJOLD: Tusenvis av demonstranter tar til gatene søndag i Hongkong. Paraplyene beskytter demonstrantene mot regnet, men mange bruker de også som skjold mot politiets tåregass. Foto: Kin Cheung/ AP, NTB scanpix

Har protestert i månedsvis

Hongkong har vært preget av massive protester siden juni, og millioner av innbyggere har demonstrert mot den Beijing-vennlige regjeringen.

Demonstrasjonene rettet seg først mot et omstridt lovforslag som åpnet for at Hongkong kunne utlevere personer til rettsforfølgelse i Kina. Lovforslaget ble til slutt trukket, men demonstrasjonene har fortsatt.

Den tidligere britiske kolonien Hongkong har hatt delvis selvstyre siden territoriet ble tilbakeført til Kina i 1997.

Siden demonstrasjonene startet i juni har over 700 blitt pågrepet.

Publisert