De ti rimeligste byene i Europa

Du kan få storbyferien til en rimelig penge.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

For den prisbevisste reisende har nettstedetPriceoftravel.com laget en prisindeks over de 51 landene i Europa. Norge ligger, ikke overraskende, på 45. plass av de 51 landene på Europa.

Indeksen tar for seg kostnad for to personer på tur, og har i kostnadsoversikten en natt på et rimelige tre-stjerners hotell, to tre-kilometer taxiturer per dag, en kulturattraksjon, tre måltider, tre enheter alkohol eller tre enheter dessert/kaffe.

1. Sofia, Bulgaria

De fleste velger seg svartehavskysten og badesteder som Sunny Beach når de reiser til Bulgaria. Men hovedstaden Sofia er den aller rimeligste av de europeiske byene på listen.

I byens sentrum ligger en hel del trendy kafeer, gode restauranter og klubber. Historiske opplevelser som vakre kirker, monumenter fra Den røde armé og ottomanske moskeer oppleves også her.

Valuta: Leva.

Pris per dag: cirka 290 kroner.

riks000680436-RibFq3TM27.jpg

2. Bucuresti, Romania

Det flommer ikke over av turister i denne byen heller. Romanias hovedstad tiltrekker seg flest reisende som har et stop-over før de besøker andre steder i landet. Men er du først i Bucuresti er prisnivået svært hyggelig.

Valuta: Leu.

Pris per dag: cirka 310 kroner.

3. Budapest, Ungarn

Budapest er et populært reisemål med sentrum rundt elven. Bor og spiser du litt utenfor de klassiske turistområdene, kommer du veldig rimelig fra det.

Valuta: Forint.

Pris per dag: cirka 335 kroner.

Les også: Vil du kysse?

Les mer: Denne byen har verdens beste barer

4. St. Petersburg, Russland

Toppattraksjonene her koster en del, men byen har blitt svært turistvennlig de siste årene. Priceoftravel.com tror St. Petersburg vil bli langt dyrere i årene som kommer. Mange mener denne byen er vakrere enn Moskva. Hotellene er rimeligere også.

Valuta: Rubler.

Pris per dag: cirka 380 kroner.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

5. Krakow, Polen

Priceoftravel.com mener Krakow er den aller beste budsjettbyen på listen. Den rolige og vakre gamlebyen har en del dyre restauranter og kafeer, men rett rundt hjørnet kan du gjøre kupp på matfronten og spise for en slikk og ingenting.

Valuta: Zloty.

Pris per dag: cirka 396 kroner.

Les også: Dette er en av Europas billigste storbyer

KRAKOW: Det store torget i den polske byen.

6. Beograd, Serbia

Den store historiske byen seiler opp som en partyby og hot weekenddestinasjon for mange fra nærliggende land som tilbyr billige flybilletter hit. Høy kvalitet selv på budsjettstedene.

Valuta: Serbiske dinar.

Pris per dag: cirka 405 kroner.

7. Sarajevo, Bosnia-Herzegovina

En livlig og spennende by som fremdeles må jobbe litt for å tiltrekke seg voksne turister. Midt i hjertet av byen ligger den muslimske gamlebyen med interessant historie.

Valuta: Bosniske konvertible mark.

Pris per dag: cirka 410 kroner.

8. Vilnius, Litauen

Den rimeligste av de populære baltiske byene i øst. Litauen, Latvia og Estland har lenge vært yndete turistmål for nordmenn, og de holder koken som rimelige destinasjoner.

Flere lavprisflyselskap har gode priser på turer hit, og både hotell og mat er rimelig. Gamlebyen er et must!

Valuta: Litas.

Pris per dag: cirka 435 kroner.

9. Riga, Latvia

Også en storfavoritt for oss nordmenn. Riga har et rimelig kostnadsnivå både på mat og overnatting, og en koselig gamleby.

Valuta: Euro.

Pris per dag: cirka 450 kroner.

Les også: Her får du storbyferie og strandliv på samme reise

GAMLEBYEN I RIGA: Utsikt til elven Daugava og gamlebyen i den latviske hovedstaden.

10. Bratislava, Slovakia

Den slovakiske hovedstaden holder en lav profil sammenlignet med for eksempel Wien i nabolandet, men byen seiler opp som en populær weekenddestinasjon for mat, shopping og avslapning.

Valuta: Euro.

Pris per dag: cirka 480 kroner.

Les også: Fem hemmelige byer til langhelgen

(Kiev var i utgangspunktet med på listen over de ti rimeligste byene, her kan du komme unna med snaue 380 kroner om dagen. Men på grunn av den pågående konflikten i landet, anbefaler Utenriksdepartemantet at man i skrivende stund ikke reiser dit).

(NB: Listen er basert for tall fra januar, og er justert noe etter dagens valutakurs).

Les også:

Bryllupsreisen ble alt annet enn forventet

Stillhet og fest i yogaens vugge

Slik tipser du i utlandet

Publisert: