Dødstallet stiger etter skredet i Italia

Ytterligere fem omkomne er funnet i hotellbygningen.

Publisert Publisert

12 FUNNET DØDE: Redningsmannskaper jobber ved det snøskredrammede hotellet i Abruzzo-regionen i Italia. Tolv personer er så langt bekreftet omkommet. Foto: AP / Scanpix

  • NTB

Tolv personer er bekreftet omkommet etter snøskredet som raserte et høyfjellshotell i den italienske Abruzzo-regionen forrige uke. I løpet av det siste døgnet har redningsmannskaper lokalisert ytterligere fem omkomne i den snødekte hotellbygningen.

Elleve personer er så langt funnet i live etter skredet som traff Hotel Rigopiano, et firestjerners skihotell i småbyen Farindola i Abruzzo-regionen i det sentrale Italia onsdag forrige uke.

17 personer er fortsatt savnet.

Leter fortsatt etter overlevende

Hjelpearbeidet fortsetter videre tirsdag. En talsmann for redningsmannskapene sier de arbeider ut fra en hypotese om at skredet muligens ikke har nådd alle rommene av hotellet, og at «hjertet av bygningen» kanskje ikke er nådd.

– Vi er veldig konsentrert om dette målet. Om det er levelig der, vet vi naturlig nok ikke, sier Luca Cari til La Repubblica.

En av de omkomne som er hentet ut det siste døgnet er Linda Salzetta, søsteren til hotellets altmuligmann Fabio Salzetta, skriver Il Messaggero.

Hennes bror er blant de overlevende, og han har de siste dagene jobbet sammen med redningsmannskapene i letingen etter andre overlevende. Han har antydet hvor personene som oppholdt seg på hotellet kan være, og han har gitt detaljerte beskrivelser av innsiden av hotellet. Blant annet sa han til redningsmannskapene at de burde lete etter søsteren i et område i nærheten av kjøkkenet. Ifølge avisen var det også der hun ble funnet.

FANT TRE VALPER: En av de tre valpene som ble reddet ut av hotellet i Abruzzo mandag. Foto: AP / Scanpix

Tre hundevalper funnet

Mandag ble tre hvite fårehundvalper reddet ut av hotellbygningen. Valpene ble funnet under snømassene mandag og ga letemannskapene nytt håp om å finne flere overlevende. Fabio German, en talsmann for brannvesenet, sier de tre valpene har vist at det er mulig å overleve under snømassene.

Valpenes foreldre, Lupo (ulv på norsk) og Nuvola (sky), klarte å komme seg unna da skredet rammet og ble funnet i god behold i ei bygd i nærheten dagen etter

Samtidig understreker redningsmannskapene at de tre valpene ble funnet i et rom langt unna der de antar at de savnede kan ha oppholdt seg.

Publisert