Uvær i California har krevd flere menneskeliv

Minst 17 mennesker har omkommet i uværet som herjer delstaten California. Tusenvis er uten strøm og mange veier er helt oversvømt.

Et oversvømt nabolag i nærheten av Watsonville i California mandag.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Disse flommene er dødelige og har vist seg til og med å være mer dødelige enn skogbrannene som herjet i California, sier California-guvernør Gavin Newsom.

Uværet har forårsaket voldsomme oversvømmelser, stengte hovedveier og større skader på hus og folk.

En mann går gjennom en oversvømt gate i Aptos i California. Minst 14 mennesker har hittil mistet livet i uværet som herjer delstaten.

En fem år gammel gutt er fortsatt savnet etter at han ble feid vekk av vannmengdene, og myndighetene venter fremdeles mer regn og snø i USAs mest folkerike delstat.

Over 230.000 husstander og bedrifter i California våknet uten strøm tirsdag morgen, ifølge sporingssiden Poweroutage.us.

En syklist kjører gjennom gjørmen i San Francisco fredag.

I løpet av onsdagen er det ventet ytterligere 18 centimeter med regn nord i California, samtidig som Sierra Nevada-fjellene forbereder seg på flere meter med nysnø.

Det er også fare for jordskred flere steder som følge av flere uker med regnvær. Beboerne i byen Montecito utenfor Los Angeles har blitt oppfordret til å evakuere hjemmene sine på grunn av fare for gjørmeskred.

Publisert: