Terrorplanleggerens skjebne fortsatt uavklart

Stadig flere kilder sier at den antatte hovedmannen bak terrorangrepene i Paris er død, men myndighetene har ikke identifisert de døde etter gårsdagens politiaksjon.

TERROR: Krimteknikere gjør undersøkelser i leiligheten politiet aksjonerte mot i Saint-Denis onsdag. Scanpix

NTB

Statsadvokat François Molins sier de hadde vitneobservasjoner som tydet på at den antatte bakmannen, Abdelhamid Abaaoud, befant seg i Frankrike, og ikke i Syria som tidligere antatt, før gårsdagens aksjon i Saint-Denis nord for Paris.

Bistand fra Belgia

Ifølge BFM TV har Belgia nå sendt sin mappe om Abaaoud til franske myndigheter, i håp om at det kan hjelpe dem i identifiseringsarbeidet.

Les også:

Les også

Norsk politi varslet om etterlyst svensk IS-medlem

Washington Post og flere andre medier meldte onsdag at Abaaoud er død. Det sier også Frankrikes ambassadør i India.

— Jeg har informasjon som gjør at vi tror han har begått selvmord. Jeg sitter ikke på dokumenter om dette, men det er den første informasjonen vi fikk, sier François Richer til TV-kanalen NDTV.

Les også:

Les også

- Minst to drept i Paris. Politimann skutt og såret.

To eller tre døde

Det er også ikke avklart om terrormistenkte Salah Abdeslam befant seg i leiligheten. Statsadvokat Molins sa onsdag at verken Abdeslam eller Abaaoud er blant de åtte som ble pågrepet i aksjonen.

Les også:

Les også

Slik skjedde drapene

Molins sier minst to personer er døde etter aksjonen. Ifølge TV-kanalen iTeles opplysninger døde tre personer i angrepet.

Politiet avfyrte 5.000 skudd i aksjonen i Saint-Denis. Ifølge Molins er likene så ille tilredt at de ikke kan identifiseres visuelt.