Skuddløsning utenfor Brussel

Ny aksjon i belgisk bydel mandag formiddag.

NY POLITIAKSJON MANDAG: Mandag foregår det en ny politiaksjon i den belgiske bydelen som mer eller mindre produserer terrorister. - Vi må bare konstatere at det stadig handler om Molenbeek i Brussel, sier Belgias statsminister Charles Michel. Fred Ivar Utsi Klemetsen

NTB

Ved 12.00-tiden mandag kom det rapporter om at belgisk politi hadde pågrepet Salah Abdeslam, som skal ha vært den eneste av de åtte terroristene som overlevde angrepene i Paris fredag. Like etter kom kontrameldingen. Klokken 12.10 ble det kjent at disse opplysningene ikke stemte.

Ifølge NTBs opplysninger ved 14.30-tiden er ingen pågrepet og aksjonen avsluttet.

– Resultatet er negativt, sier en talsperson for påtalemyndigheten.

Ordføreren i Brussel bekrefter at politioperasjonen er over og sier ingen er blitt skadd.

Flere nye aksjoner

Belgisk politi har mandag ettermiddag gjennomført flere nye aksjoner mot adresser i Brussel-forstaden Molenbeek, der minst en av Paris-terroristene kom fra.

Gatene stengt

Kort tid etter opplyste en radiokanalen RTLs reporter Paul Brennan at han kan høre skudd som blir avfyrt. Gatene er stengt, og rundt 100 politibetjenter er involvert i aksjonen, opplyser Brennan.

– Jeg må bare konstatere at det nesten alltid er en forbindelse til Molenbeek. Vi har satt i gang tiltak for å bekjempe radikal islam, men vi må slå hardere ned på problemet, sa Belgias statsminister Charles Michel søndag.

  • Utpekt: Dette er hjernen bak terroren i Paris
    Sju personer er pågrepet i Belgia, mistenkt for tilknytning til fredagens terrorangrep i Paris. Den 27 år gamle belgiske statsborgeren Abdelhamid Abaaoud har bakgrunn fra Molenbeek-bydelen. Han utpekes av franske myndigheter som hjernen bak angrepene i Paris fredag.

Ikke tatt

Radiokanalen RTL opplyste først at Abdeslam er pågrepet, men den statlige kringkastingskanalen RTBF tilbakeviste meldingen kort tid etter.

Ifølge lokale medier er imidlertid en person pågrepet under en politiaksjon i Brussel-bydelen Molenbeek, men detaljene rundt pågripelsen er ennå ikke klare, opplyser nyhetsbyrået DPA.

Abdeslam er fransk statsborger, bosatt i Belgia. Bare få timer etter angrepene i Paris fredag kveld ble han stanset i en bil av politiet nær grensen til Belgia. Politibetjentene sjekket identifikasjonen hans og lot ham deretter kjøre videre.

Søndag kveld igangsatte politiet en storstilt jakt på 26-åringen.

svp://102075