- Enighet om sanksjonslettelse for Iran

Iran og de seks internasjonale stormaktene har blitt enige om en foreløpig avtale om sanksjonslettelse for Teheran, opplyser diplomater til nyhetsbyrået AP.

Publisert:

NÆRMER SEG: Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif (midten), leder Ali Akbar Salehi for den iranske atomenergiorganisasjonen og Hossein Fereydoon, bror og medhjelper av Irans president Hassan Rouhani, møtte USAs utenriksminister på et hotell i Wien i Østerrike fredag. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB scanpix

NTB

Enigheten er en del av forhandlingene om Irans atomprogram, som pågår i Wien.

To diplomater sier til AP at høytstående tjenestemenn fra Iran og de seks stormaktene som landet forhandler med, fortsatt har til gode å signere dokumentet. Der skal det hvilke sanksjoner som vil bli hevet, og når dette skal skje.

Ifølge diplomatene har imidlertid eksperter fra begge parter blitt enige om dokumentet.

Vestlig sanksjonslettelse overfor Teheran har blitt beskrevet som en av de vanskeligste uenighetene mellom Iran og USA, som er en av de seks stormaktene iranerne forhandler med.

En endelig avtale som begrenser Irans atomprogram skulle vært klar 30. juni, men forhandlingene er nå forlenget til 7. juli.

Den iranske utenriksministeren Mohammad Javad Zarif uttalte fredag at partene «aldri har vært nærmere en avtale».

USAs utenriksminister John Kerry var ikke like optimistisk, men sa at partene gjør framskritt.

Publisert: