- Låser ansatte og kunder inne

Madeleine Olsnes Fredriksen fra Sandsli bor fem minutter unna kjøpesenteret der en mann skal ha skutt og drept minst ni personer fredag 22. juli.

Publisert:

AKSJONERTE: Store politistyrker var natt til lørdag i aksjon i Münchens gater. Folk ble oppfordret til å holde seg innendørs. SCANPIX

— Jeg hørte om ambulanser og sirener, og lurte på hva som skjedde. Så fikk vi melding på mobilen om at vi måtte holde oss i ro innendørs, forteller bergenseren.

Madeleine Olsnes Fredriksen fra Sandsli har bodd i München i ett år. Hun jobber i en COS-butikk i sentrum. Fredriksen forteller at kollegaene hennes på jobb har låst butikken.

— De kollegaene mine som er på jobb nå forteller at de har låst seg inne med kunder på bakrommet. Folk er veldig redde, sier hun på telefon til BT.

Les også:

Les også

Blodbad i München - flere døde og såret

I MÜNCHEN: Madeleine Olsnes Fredriksen fra Sandsli bor fem minutter unna kjøpesenteret der en mann skal ha skutt og drept minst åtte personer. PRIVAT

Populært kjøpesenterFredriksen forteller at hun bor fem minutter unna kjøpesenteret Olympia-Einkaufszentrum, og at hun ofte er i området.

— Det er fint å trene der. For tiden er det mange som bruker området til pokemon go.

Området Olympia i München er populært blant turister.

Fredriksen har tysk kjæreste. Sist de snakket sammen gjemte han seg på et museum.

— Han skulle ta U-banen hjem, men den gikk ikke fordi politiet har sperret alt.

Få siste nytt:

Les også

Direkterapportering om skytingen i München

— De skjøt utenfor kafeen

Sanne Louise Ekstrøm bor i Munchen. Da BT snakket med henne fredag kveld, hadde hun ikke hørt fra sin mor på en stund.

Moren var ved Odeonsplatz, midt i München sentrum. I det området er det ikke bekreftet at det har vært skyting, men tyske medier rapporterer om at det brøt ut hysteri .

— Hun var midt i sentrum. Da begynte folkemassene rundt å løpe. Hun løp inn på en kafé. For førti minutter siden fikk jeg melding fra henne om at noen hadde begynt å skyte utenfor kafeen, og at det var blitt ropt at alle måtte legge seg ned. Nå venter jeg bare på å høre fra henne, sier Ekstrøm.

Moren måtte skru av telefonen på grunn av lite batteri.

- Vi hørte et smell ute på gaten

Norske Ola Graneng er på besøk i Munchen. Han og familien var på en restaurant da det plutselig kom et smell.

Deretter strømmet folk inn på restauranten fra gaten. Restauranten ligger et kvartal unna Marienplatz, også det i sentrum nær området der det brøt ut massehysteri.

— Vi hørte vi et smell ute i gaten. Da løp folk inn i restauranten. Så vi har sittet i restauranten siden da. Det har vært politi ute rett utenfor, sier Graneng på telefon til BT fra restauranten.

Det er cirka 50 personer inne på restauranten. Omtrent alle kom inn etter smellet, ifølge ham.

— Det var en del politi her. Det er mye sirener, utrykningskjøretøy og helikopter i luften, sier Graneng.

Publisert: