Tenåring pågrepet for drap på annen tenåring i Sverige

En gutt i tenårene er pågrepet av svensk politi og mistenkt for å ha skutt og drept en 15 år gammel gutt i Skogås utenfor Stockholm lørdag.

En tenåring ble lørdag kveld skutt i Skogås sør for Stockholm.
  • NTB-TT
Publisert: Publisert:

Ifølge påtalemyndigheten ble en gutt under 18 år pågrepet ved tretiden natt til søndag. Han er mistenkt for å ha medvirket til drap.

Skyteepisoden fant sted lørdag kveld i 18-tiden ved en sushirestaurant i bydelen Skogås i utkanten av Stockholm, ifølge Aftonbladet.

Natt til søndag førte også to eksplosjoner til materielle skader på inngangspartiet til to boliger i Upplands Bro og Upplands Väsby nordvest for den svenske hovedstaden. Ingen personer ble skadet i eksplosjonene, opplyser politiet.

Pressetalskvinne Anna Westberg i Stockholm-politiet sier det er for tidlig å si om det er sammenheng mellom de to eksplosjonene, men legger til at politiet undersøker dette.

Det etterforskes også om skyteepisodene og eksplosjonene henger sammen.

Siden første juledag, da en kjent person i et kriminelt gjengmiljø ble skutt og drept i bydelen Rinkeby, har Stockholm vært rystet av en usedvanlig kraftig voldsspiral.

Skyteepisoder og eksplosjoner har avløst hverandre i den svenske hovedstaden de siste ukene. Totalt er et 20-tall voldsforbrytelser knyttet til gjengkriminelle den siste måneden.

Publisert: