Sjømannskirken mintes orkanofrene

PASADENA: Orkanen Katrina preget gudstjenesten i Den norske sjømannskirken i Houston søndag. Kirkerommet var fylt til siste plass. Blant dem var flere av nordmennene som er evakuert fra New Orleans.

Publisert: Publisert:
Irina Lee

"Jeg løfter mine øyne opp mot fjellene. Hvor skal min hjelp komme fra?"

Med dette bibelverset åpnet sjømannsprest Reidar Aasbø (34) gudstjenesten søndag.

— Det er fryktelig bilder som har festet seg på netthinnen vår den siste uken. Noen iblant oss i dag selv evakuert fra New Orleans, andre har venner og kjente som har flyktet. Alle er vi berørt av dette, påpekte Aasbø i sin innledning.

— Vi kommer sammen for å samle oss i bønn og ettertanke. Vi vil be for alle som er berørt, ikke bare i New Orleans, men i hele Louisiana, Mississippi og Alabama, sa Aasbø.

Det var også en gledelig hendelse som satte sitt preg på gudstjenesten, da en norsk-amerikansk familie døpte sin førstefødte.

Publisert:

Jordal er sammen med kone og tre barn blant de 11 evakuerte nordmennene som for tiden bor på sjømannskirken i Houston.<p/>FOTO: KRISTINE NYBORG

Sjømannsprest Ola Johannes Jordal (31) i New Orleans, som opprinnelig er fra Alversund i Nordhordland, holdt dagens preken. Jordal er sammen med kone og tre barn blant de 11 evakuerte nordmennene som for tiden bor på sjømannskirken i Houston.<p/>FOTO: KRISTINE NYBORG