Flygeren får skylden for flystyrten i Colombia

Flyet som styrtet i Colombia med 77 mennesker om bord, gikk tomt for drivstoff. Flygeren skulle etter planen ha etterfylt under en mellomlanding, men gjorde det ikke.

Publisert:

SEKS OVERLEVDE: Av de 77 som var om bord, omkom 71 i flyet som styrtet utenfor Medellin i Colombia. Tidligere meldinger gikk ut på at 76 omkom, blant dem mange fra et brasiliansk topplag. Foto: JAIME SALDARRIAGA / X02394

Rett før flyet med 77 mennesker om bord styrtet i en fjellside nær Medellin i Colombia, meldte flygeren om bord i charterflyet fra Lamia Air Regional fra om drivstoffmangel og svikt i det elektriske anlegget.

Var tomt for drivstoff

– Flight CP-2933 har total elektrisk svikt og er uten drivstoff, lød den desperate meldingen i opptaket, som den colombianske avisen El Tiempo har fått tilgang til.

Den colombianske flyhavarikommisjonen har gjennomført en foreløpig undersøkelse av vrakrestene og konkluderer også med at flyet var tomt for drivstoff da det styrtet.

Leter etter årsaken

– Etter å ha undersøkt restene av flyet på ulykkesstedet kan vi fastslå at det ikke var drivstoff i flyet da det traff bakken. Vi har nå innledet etterforskning for å fastslå årsaken til dette, lyder den foreløpige konklusjonen til Seguridad Aérea de la Aeronáutica.

Publisert: