Thailand slapp lettere fra storm enn fryktet

Oversvømmelser og strømbrudd preget det sørlige Thailand lørdag som følge av stormen Pabuk. Men turistøyene gikk klar av det verste.

Publisert: Publisert:

UVÆR: Stormen Pabuk førte til oversvømmelser og strømbrudd, Foto: Thanis Sudto, AP / NTB scanpix

NTB

Pabuk brakte med seg kraftig vind og nedbør da den feide inn over hele den sørlige delen av landet fredag. En fisker mistet livet og en er savnet etter at båten deres ble knust av store bølger, og 30.000 mennesker hadde søkt tilflukt i skoler og andre bygg.

Men stormen gikk delvis klar av turistøyene Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao, der mange turister satt isolert gjennom 24 timer med regn fordi flyplasser var stengt og fergene innstilt.

– Det var ingen som mistet livet, det er litt sol i dag, og jeg føler meg trygg på at noen turister vil kunne reise i dag ettersom ferger og fly igjen er i gang, sier distriktssjef Kittipop Roddon på Koh Samui.

Nedgradert

– Det er over. Alle 10.000 turister er trygge. Jeg er lettet, sier Krikkrai Songthanee, som har samme stilling på naboøyen Koh Phangan.

Stormen feide fredag inn over det sørlige Thailand fra Thailandbukta og la kursen tvers over land mot Andamanhavet.

Pabuk ble lørdag nedgradert, men det ventes fortsatt mye regn over viktige turistområder som Phuket og Krabi frem til søndag.

Ventetid på ferge

På Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao var det lørdag fortsatt forbudt å bade i sjøen.

Ferierende som ønsker å forlate øyene, må trolig belage seg på lange ventetider siden det tar tid før fergetrafikken er tilbake i normal gjenge.

Rundt 200.000 mennesker mistet strømmen etter at strømmaster ble veltet av kraftig vind eller trær som falt over ledningene. 30.000 hadde ennå ikke fått igjen strømmen lørdag.

Publisert: