Tusenvis i rivaliserende demonstrasjoner i London før brexit-avstemning

En pro-brexit-marsj organisert av det høyrepopulistiske partiet UKIP ble møtt med store motdemonstrasjoner i London søndag.

FOR OG MOT: Store demonstrasjoner i London søndag før brexit-avstemningen tirsdag. NTB SCANPIX

NTB

Marsjens ansikt utad er den kontroversielle høyreradikale aktivisten Tommy Robinson, noe som har ført til at antifascistiske grupper har møtt opp for å demonstrere.

Robinson var tidligere leder for antimuslimske English Defence League (EDL).

Blant motdemonstrantene er gruppen Unite Against Fascism og den venstrevridde grasrotbevegelsen Momentum. Labours finanspolitiske talsmann John McDonnell har oppmuntret folk til å bli med på demonstrasjonen mot Robinson.

Victoria Jones, PA via AP / NTB scanpix

Robinson ble nylig ansatt som rådgiver for UKIPs partileder Gerard Batten. Nigel Farage, som lenge var en av partiets mest profilerte medlemmer, beskrev ansettelsen som en medvirkende faktor til at han meldte seg ut av partiet forrige uke.

UKIP var blant partiene som sterkest argumenterte for at Storbritannia skulle trekke seg ut fra EU i forkant av folkeavstemningen i juni 2016.

Farage var under kampanjen visepresident i den tverrpolitiske bevegelsen «Leave Means Leave».

Arrangørene av motdemonstrasjonen anslår at 15.000 har møtt opp, mens «tusenvis» av mennesker demonstrerte for brexit. Det skriver nyhetsbyrået DPA.

Politiet hadde søndag ettermiddag ikke kommet med noe anslag for hvor mange som deltok i protestene.