Arne Strand vil bli helt frisk

CMI-forsker Arne Strand er i bedring, og vil bli helt frisk etter skadene han pådro seg i angrepet i Kabul.

Publisert Publisert

I BEDRING: Afghanistan-forsker Arne Strand fra Bergen ligger fortsatt på Haukeland universitetssykehus med skader etter angrepet i Kabul. Men han blir stadig bedre, melder arbeidsgiveren. Foto: Rune Meyer Berentsen

Det opplyser Christian Michelsens institutt (CMI) i en pressemelding torsdag.

«Arne Strand blir stadig bedre. Han er fortsatt under behandling ved Haukeland universitetssykehus. Han forventes å bli helt bra igjen fra brudd- og røykskadene han pådro seg i angrepet på Hotel Intercontinental i Kabul, Afghanistan» skriver CMI i pressemeldingen.

Ytterligere kommentarer om hendelsesforløpet vil ikke bli gitt før Arne Strand selv er klar for det, melder instituttet.

Takker for omtanken

«Nå trenger Arne ro. Han vil være utilgjengelig for pressen de nærmeste ukene. Vi ber om forståelse for det. Arne Strand takker for all omtanke og oppmuntring» skriver kommunikasjonsleder Ingvild Hestad i CMI.

Arne Strand ble skadet i et hotellangrep i Kabul lørdag 20. januar, og ble fire dager senere transportert hjem til Bergen og fraktet til Haukeland sykehus.

Strand er assisterende direktør ved Christian Michelsens institutt (CMI) i Bergen. Han er en av Norges fremste Afghanistan-eksperter, og har i over to tiår besøkt Afghanistan jevnlig. Han bodde på Hotel Intercontinental i Kabul da hotellet ble angrepet.

Les også

Arne Strand på vei til Norge, skal rett til Haukeland

HJEMME: Dette flyet landet med Arne Strand på Flesland 24. januar, fire dager etter angrepet. Foto: Marita Aarekol

23 drept

Minst 23 personer ble drept da væpnede menn tok seg inn Hotel Intercontinental i Kabul og begynte å skyte på gjestene.

Minst 14 av de drepte var utlendinger, hvorav fire amerikanere, opplyser det amerikanske utenriksdepartementet.

Angrepet mot hotellet startet om kvelden lørdag 20. januar og varte hele 17 timer, før afghansk politi til slutt fikk kontroll etter å ha drept alle angriperne.

Arne Strand var i kontakt med både arbeidsgiveren og den norske ambassaden mens angrepet pågikk, men det har så langt ikke vært kjent flere detaljer om hva som har skjedd med ham i de timene. Norske soldater deltok i redningsaksjonen og i operasjonen med å ta tilbake kontrollen over hotellet.

LANGVARIG: Angrepet på Hotel Intercontinental varte i 17 timer, før sikkerhetsstyrkene hadde drept alle angriperne. Foto: OMAR SOBHANI / Reuters

Taliban tar ansvar

Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet, som skal ha startet da to dresskledde, vestlig utseende menn dro frem AK-47 automatgevær og begynte å skyte rundt seg i restauranten.

Les også

– Angriparane bestilte mat i restauranten

Angripere skal også ha hatt på seg bombebelter, ifølge Time.com.

Det har vært en kraftig økning i terrorangrep i Afghanistan de siste ukene, og både Taliban og al-Qaida har tatt på seg ansvar for angrepene. Senest lørdag ble 95 drept av en bilbombe midt i Kabul sentrum.

Publisert