Bombealarm hos dansk karikaturtegner

En mistenkelig pakke utløste full bombealarm hjemme hos karikaturtegneren Kurt Westergaard i Århus fredag. Pakken viste seg å inneholde et uskyldig brev.

TRUET: Kurt Westergaard evakuert i dag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Kurt Westergaard ble i all hast fjernet fra sitt hjem i Viby ved Århus etter funnet av den mistenkelige pakken fredag ettermiddag. I tillegg ble hans 25 nærmeste naboer evakuert.

Tre timer senere ble alarmen avblåst. Da hadde bombeeksperter avfyrt skudd mot pakken og undersøkt den.

– Pakken har vist seg å være en uskyldig gave med et søtt brev, sier politikommissær Mogens Brøndum i Østjyllands politi til DR.

Kontaktet politiet Kurt Westergaard sier selv til avisen Jyllands-Posten at han mottok pakken med posten rundt klokka 13 fredag.

– Det var en ganske alminnelig postpakke i en av de bølgepappkassene man kjøper på postkontoret. Den var korrekt adressert til meg, men jeg kunne ikke se avsenderen. Det så ut til at pakken kom fra København, sier han.

Westergaard ventet ingen pakke, og derfor ringte han til politiets etterretningstjeneste (PET).

– Jeg har ikke tidligere fått uventede pakker, og derfor er det helt i tråd med avtalen med PET at jeg kontaktet dem, sier han.

Politibeskyttelse Westergaard tegnet en av de omstridte karikaturene av profeten Muhammed som først sto på trykk i avisa Jyllands-Posten i 2005.

Han har i lang tid levd under politibeskyttelse, og saken fikk ny aktualitet da to personer nylig ble pågrepet i USA for å ha planlagt terrorangrep mot Jyllands-Posten, avisens kulturredaktør Flemming Rose og Westergaard.

Jyllands-Postens redaksjonslokaler kun et par hundre meter fra Westergaards hjem.

Publisert: