Fulle folk får SAS til å kutte ned på gratis alkohol

Innfører nye retningslinjer med servering av maks tre alkoholenheter.

REDUSERER ALKOHOLTILBUDET: I SAS' PLus-klasse reduseres alkolholenhetene til maks tre for flyvninger innad i Europa.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

SAS’ nye meny for Plus-passasjerene blir redusert i sommer. Nok en reduksjon i servicetilbudet er frustrerende, mener redaktør Flemming Poulsen i Bonusfeber.dk.

I sommerens meny, som gjelder fra 1. juni, er tilbudet redusert til maks tre gratis drikke på reiser til europeiske reisemål.

På innlandsflyvninger og i Norden er en øl eller et glass vin inkludert i prisen på SAS Plus. På oversjøiske ruter er fremdeles hele menyen inkludert.

Poulsen mener det er uhørt og forvirrende for passasjerene som betaler dyrt for billetten som er en klasse over økonomiklasse.

TRE ENHETER I EUROPA: Har du kjøpt billett i Plus-klassen får du fra 1. juni kun tre alkoholenheter kommer det frem i den nye sommermenyen.

— Det er ikke første gang vi opplever en forringelse av Plus-produktet, i årevis har det vært en gradvis forverring. Jeg tror passasjerene blir lei av å betale dyrt for noe som begynner å minne om økonomiklasse. Til sammenligning er drikkevarer gratis uten restriksjon på økonomi hos blant annet Lufthansa, Swiss, Austrian og British Airways, sier Poulsen.

Ubegrenset alkohol-tilgang skaper problemer

Årsaken til at reduksjonen kommer etter flere tilfeller i fjor sommer der SAS opplevde at ubegrenset tilgang til alkohol skapte problemer om bord.

- Derfor har vi i sommer innført retningslinjer om maks tre alkoholholdige drikker når man reiser med oss, sier presseansvarlig Henrik Edström i SAS.

Han legger til at kabinansatte kan benytte seg av retningslinjene i enkeltsaker der de ser det nødvendig, og at det ikke er en regel.

— Det gjelder kun alkohol, og ikke annet konsum, sier Edström.

Oppdatering:

Les også

Nå fjerner SAS det som stod med liten skrift

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Ulikt servicetilbud

Det frustrerende etter Poulsens mening er at du aldri helt vet hva du får når du flyr med SAS. I fjor vinter droppet flyselskapet gratis alkohol og frokost til økonomipassasjerene.

FRUSTRERT: Redaktør Flemming Poulsen i nettstedet Bonusfeber.dk er frustert over SAS' nye sommermeny i Plus-klassen, og synes det minner mer om servicetilbudet i økonomiklasse.

— Servicetilbudet er jo helt ulikt på de forskjellige flyvningene. Du kan på ruten København til Göteborg få sjokolade, men ikke drikke. Mens du på en lengre flyvning nedover i Europa kan få drikke, men ikke sjokolade, sier han oppgitt.Han er heller ikke imponert over maten en tidvis får servert – et knekkebrød eller en muffins.

— Det finnes snart ikke en eneste rute hos SAS som ikke har sitt eget serviceopplegg.

Henrik Edström i SAS understreker at det kun er to ulike servicekonsept.

— Vi har ett opplegg for Norden og innenriks, og ett opplegg for Europa, sier han.

Plus-konseptet har de utviklet to år, og i år lanseres også premium vin og øl i den reiseklassen.

- SAS er verst i klassen

I et innlegg på danske Bonusfeber.dk skriver redaktøren at flyselskapet er verst i klassen sammenlignet med flyselskapene i samme allianse – Star Alliance.

— Hos Lufthansa i samme klasse som Plus ville du aldri ha endt opp i et midtsete, men det kan du med SAS på lengre reiser. Andre flyselskap ville aldri tilbudt det til sine best betalende kunder.

NY SOMMERMENY: SAS oppgraderer menyen i Plus med premium øl og vin, men nye retningslinjer gjør at reisende vil få maks tre alkoholenheter per flyvning.

Poulsen mener det handler om summen av inntrykk overfor passasjerene.Når du kjøper flybillett på SAS Plus får du tilgang til loungen på flyplasser der det er tilgjengelig.

— Det tåpelige er at det er gratis alkohol i loungen, selv i Norge hvor dere betaler alkoholavgift. Mens det i luften ikke er den type avgift! Det virker helt meningsløst å redusere det samme tilbudet for passasjerer i flyet, sier Poulsen.

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen

Publisert: