Over 100 sivile drept i Mosul

Over 100 sivile er funnet drept i flere bygninger i Vest-Mosul, angivelig etter at flyangrep utløste sprengladninger plassert av IS. 

Irakiske regjeringsstyrker og deres allierte innledet i ktober i fjor en offensiv for å gjenerobre storbyen Mosul fra Den islamske staten (IS). Foto: AP / NTB scanpix

NTB

Mosul Eye melder at det er funnet 130 døde etter flere kraftige eksplosjoner i al-Jadida-distriktet, som ifølge nettstedet ble utløst av et flyangrep.

Ifølge Mosul Eye tvang opprørere fra den ytterliggående islamistgruppa IS først sivile inn i tre bygninger, for deretter å plassere to bilbomber utenfor.

En av bilene ble truffet da området ble angrepet av ukjente fly, samtidig med at irakiske regjeringsstyrker angrep med raketter.

Den kurdiske TV-stasjonen Rudaw melder også om et flyangrep mot området og hevder at det er funnet 230 drepte i ruinene av to sammenraste bygninger i al-Jadida-distriktet.

Ifølge brigadegeneral Mohammed al-Jabouri, som leder de irakiske regjeringsstyrkens forsøk på å gjenerobre Mosul fra IS, var det bombefeller utplassert av IS som la bygningene i ruiner. Han sier ingenting om fly- eller rakettangrep mot området.

Ifølge Jabouri er det funnet 108 døde i ruinene, blant dem kvinner og barn. Bilder i sosiale medier viser redningsarbeidere som henter ofre ut av ruinene.

Irakiske regjeringsstyrker og deres allierte har de siste ukene gjennomført en stor offensiv for å gjenerobre Vest-Mosul fra IS, og tidligere i måneden ble det utkjempet harde gatekamper i al-Jadida-distriktet.