Ungarn vil kjøre flyktningene til grensen

Den ungarske regjeringen sender busser for å plukke opp flyktningene som er på vandring, og tilbyr å kjøre dem til grensen, opplyser Janos Lazar, stabssjef for statsminister Viktor Orbán.

TRANSPORT: Om lag 2.200 mennesker i Østerrike har deltatt i en kampanje på sosiale medier for å organisere henting av migrantene og flyktningene i Ungarn lørdag med privat transport. Scanpix

NTB

— Dette betyr ikke at de automatisk kan forlate landet, sier Lazar som understreker at den ungarske regjeringen avventer respons fra Østerrikes myndigheter.

Hentingen med buss skal skje i løpet av de neste timene. Bussene skal både plukke opp tusenvis av migranter og flyktninger ved jernbanestasjonen i Budapest og de rundt 1.200 som har begynt å gå på vei til grensa til Østerrike.

Det stille toget av voksne og barn skapte trafikkaos da de la ut på vandring fra jernbanestasjonen i Budapest fredag. Noen av flyktningene satt i rullestol, andre gikk med krykker, og foreldre gikk med barn på skuldrene. Målet er grensa som ligger 175 kilometer lenger vest.

Migrantene og flyktningene har i flere dager oppholdt seg på jernbanestasjonen i Budapest sammen med flere tusen andre.

Etter at de ikke fikk lov å gå om bord i noe tog fordi myndighetene innstilte alle internasjonale tog vestover, var tålmodigheten fredag slutt for mange av dem, og de tok beina fatt mot motorveien til grensa.

Om lag 2.200 mennesker i Østerrike har deltatt i en kampanje på sosiale medier for å organisere henting av migrantene og flyktningene i Ungarn lørdag, med privat transport.

«Den østerrikske staten og EU står passivt på sidelinjen og ser på at mennesker vandrer i Budapests gater under forferdelige forhold og uten å gi dem noe hjelp», skriver organisatorene bak kampanjen på Facebook.